意見反饋
義工

樓市動向 今日: 32|主題: 66645

買樓, 可否給意見?

別墅

國民生產總值:969

我同c6諗住換大單位, 咁都係諗住換返同一個屋苑, 但因為呢度放盤量少, 加埋價位唔啱, 而家仲未有決定...

但係, 呢個星期, agent介紹左個比我地, 都好既, 價就貼而家市價, 但c6就覺得可以仲等下(因某些原因, 我地最遲出年3月一定要買), 佢話一來可以博下樓市會跌, 二來可以再睇下仲有冇其他盤遲d會放售...

我就覺得既然而家睇啱, 又自住(因我覺得除非有疑似sars果d大獲野, 如果唔係樓市唔會大跌), 咁點解唔買, 因我唔想等到3月, 如果真係冇好盤, 都要焗買一d次一等既盤...

你地應為點?

王國熱話
里數換機票
網上免稅店瘋狂購物
曼谷機場直去芭堤雅酒店
1月去日本shopping真係會平好多嗎?

別墅

國民生產總值:828

價岩.,又鍾意..就可以買啦

到時,冇得你揀.,就煩..
3月..你要求長小小成交.. 已經到啦

男爵府

國民生產總值:6027

話你知, 就算跌市有筍盤, 你估D地產會放俾你咩!

我早2年買樓, 大大話話睇左過百個單位, 睇得上眼去還價既1隻手板數得晒! 既然睇ARM價錢又OK點解5買? 你都話你個屋苑盤源少, 更加要快LA~

子爵府

國民生產總值:13207

原帖由 sylcaca 於 09-12-11 20:00 發表
話你知, 就算跌市有筍盤, 你估D地產會放俾你咩!

我早2年買樓, 大大話話睇左過百個單位, 睇得上眼去還價既1隻手板數得晒! 既然睇ARM價錢又OK點解5買? 你都話你個屋苑盤源少, 更加要快LA~ ...

絕對贊成你嘅講法!

啱就立即買,費事蘇舟過後......

複式洋房

國民生產總值:413

公說公有理,婆說婆有理.

公爵府

國民生產總值:27150

依家到明年3月只有3個月時間, 睇岩就梗係買啦, 你都話你o個度放盤少羅, 你得3個月時間唔係3年呀, 3年就仲可以慢慢睇定D.
希望每天開心渡過 ;-)

水晶宮

國民生產總值:51306

最重要是鍾意個單位,千金難買心頭好,有時買樓真的看感覺,當時我都是有買樓的需要,因為舊居被業主收返,我一看現在的單位,感覺很warm,是市價,業主又沒有反價,叫老公買,他又是不情不願,又話等下,話會跌市,但我真的喜歡,最後買了,一星期後,爆豬流感,我都驚跌,但有需要,最後都刃交通了,現在老公話好彩當時買了,現在已經升了100萬.

禁止訪問

國民生產總值:4428

侯爵府

國民生產總值:22881

Why say so??

原帖由 margelee 於 09-12-13 14:46 發表
The price for sure will drop next year, however, you may not find a good house on that period.

伯爵府

國民生產總值:18056

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

下今上半年我覺得仲會升喎

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.