跳至

首頁

尾頁

子爵府

開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 貓狗褓姆 畀面勳章

2001年9-10月BB媽咪入來傾傾!!!

[size=medium]報到!!

大宅

Re: 2001年9-10月BB媽咪入來傾傾!!!

我都係呀...點解得我同你既...????????
Josephine :-P

大宅

好媽媽勳章

我都黎報到先

維妮 - 囡囡 - 9月13日
~~ 開心番埋o黎 ~~ 我係小熊維妮 ~~ ********************************* ^.^ 維妮 ^.^

公爵府

Hello! Hello! 我都係嫁!

維妮 - 囡囡 - 9月13日
BBCHU - 囡囡(澄澄) - 9月22日

大宅

好媽媽勳章

BBCHU

我囡囡個名都係叫做澄澄呀!!

維妮 - 囡囡(澄澄) - 9月13日
~~ 開心番埋o黎 ~~ 我係小熊維妮 ~~ ********************************* ^.^ 維妮 ^.^

洋房

我囡囡(糖糖)同你們的囡囡都很接近 wor, 9月24日生日啊!

複式洋房

Hi, my son Hang Hang was born on 11th Sep, 2001

(sorry I don't know chi word input, so use English)

大宅

好媽媽勳章

UPDATE

HiHi - 囡囡(糖糖) - 9月24日
minminb – 囝囝(恆恆) – 9月11日

大宅

carlily - 囡囡(霖霖) - 9月13日

維妮, 記唔記得我呀!!!
Josephine :-P

子爵府

Del

大宅

好媽媽勳章

carlily

我記得你,你囡囡而家近況如何?
我囡囡好為食,一見任何人食野佢都睇到眼金金,有時仲會走埋去添,哈哈

penpen

唔知點解我囡囡已唔驚吹氣鎚仔喇!!
我個仔仲話妹妹而家又成日攪佢D玩具,激死佢,又要搵過樣野等妹妹驚至得喎!!哈哈....

子爵府

維妮
祝你個仔可以盡快搵倒啦~~

我個女今日已經在bb house影埋其它相喇~~ 總共影左筒半菲林,聽日就可以睇相喇~~ 真係好想快d到聽日,我地呢度有冇其他媽媽諗住同BB影相或者已經影左架??

大宅

penpen - 囡囡(盈盈) - 9月17日
欣欣媽~~CatCat - 囡囡(欣欣) - 9月18日

別墅

penpen - 囡囡(盈盈) - 9月17日
欣欣媽~~CatCat - 囡囡(欣欣) - 9月18日
kudomama - 囝囝 (kudo) - 10月16日

點解全部都係 9 月 BB ,無 10 月 BB 架 ?

kudo 就慘啦....佢自過年前開始病病傷風,到宜家都未好,就係差 D 鼻水收唔到,仲整到 D 病菌入咗腸,痾咗好幾日,宜家仲痾緊,真係咁大個仔都未試過病咁耐,睇醫生都睇咗8-9次,我又幫唔到佢,只見佢不停咁喊,又無哂精神落哂形,唉.......真係宜得自己病多兩場都唔想佢病

:cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
kudoma 8-)

子爵府

kudomama
見到你個仔咁我都有D心傷,其實你個仔睇果個醫生會唔會同佢唔夾所以要睇咁多次呀?? 你怕唔怕個醫生'dump'症呀?? 我個女由上年6月到宜家先再病到要睇醫生咋~~ 佢星期三朝早睇完之後食左一日藥已經好得七七八八了!
你住邊度呀?? 方唔方便去黃大仙聖母醫院睇兒科呀?? 我覺得果度d醫生不錯,又不用怕會像某些無良私家醫生般'dump'症

子爵府

Del

大宅

好媽媽勳章

penpen

我係囡囡約十個月時已係BB CUTE幫佢影左一輯相.
我覺得如果而家呢個時候影,效果會更加好,因為而家多D頭髮同笑容都會多D

我想問你地D BB中唔中意飲水嫁,我囡囡只係飲果汁唔係好肯飲水.

子爵府

維妮
我幫我個女在bb house影時要分開兩次影,因為第一次影到第七個造形左右佢扭眼訓,所以約左今日再去影埋,但有時佢一唔鍾意,例如戴帽佢會自己除,唔鍾意坐又自己起身,所以又要引佢又要逗佢,今過總算ok,明天就可以睇相喇~~
我個女是會飲水的,佢有時仲會扭計要飲水架!!

別墅

penpen,
其實我都已經同佢轉咗三個私家醫生架啦,又試過食"猴棗散",不過佢唔受得,食咗就痾,尋日同佢去睇急症,因怕佢痾到脫水,好在無事,但醫生俾既藥就都係o個 D,又係收鼻水呀,咳水呀,止痾藥咁,食完就會好"支力",但作用不大,都唔知應唔應該俾佢食好,唔俾佢食,又唔知點做好,個人真係開始好亂,唔知點做可以幫到佢 :-(

唔記得答妳,我住馬鞍山架,要去黃大仙就要我隻佬陪埋一齊去先得,因為我宜家已經又有咗 BB ,預產期會o係 5月2日 ,所以宜家好唔方便周圍去囉 !

kudoma 8-)

別墅

維妮,

我kudo 就同澄澄o岩o岩相返,佢唔鍾意飲有味野(檸檬茶例外),只肯飲水 !

penpen,

唔記得問妳,係BB CUTE 影相一輯要幾多$$,因我之前o係第二度影,唔知算唔算被騙,但就用咗 $3000. 先買哂 D 相, :-x :-x 吓~~
kudoma 8-)

首頁

尾頁

跳至