跳至

首頁

尾頁

公爵府

畀面勳章

剛搬到錦英苑, 從兒子同學的爺爺口中, 得知有免費SHUTTLE前往市中心, 又說在百佳購物滿某個價錢, 又有TICKET搭SHUTTLE, 請問住錦英苑的MAMI有沒有資料提供? 另外附近有甚麼食野, 小孩課外活動課程(2-3歲)推介, 謝謝
歡迎參觀『文。穎之家』
文文小公主Corliss出生於28/9/2006, 重2.99kg, 31/12/2008重13.4kg, 高85cm
小穎小王子Wayne出生於01/11/2007, 重3.5kg, 27/2/2009重11.8kg, 高78m, 頭圍49cm

複式洋房

Hello,我哋住富寶架!你講嗰架shuttle係喺巴士總站威爾斯小巴後面。附近餐廳一眼睇哂;課外活動我就會喺馬鞍山中心/新港城/海栢嗰度留意多…不過冇玩過課外活動。

原帖由 winwin815 於 10-1-5 13:53 發表
剛搬到錦英苑, 從兒子同學的爺爺口中, 得知有免費SHUTTLE前往市中心, 又說在百佳購物滿某個價錢, 又有TICKET搭SHUTTLE, 請問住錦英苑的MAMI有沒有資料提供? 另外附近有甚麼食野, 小孩課外活動課程(2-3歲)推介, 謝謝 ...
我係2007年3月1日出世架!

Welcome to My Blog:
http://hk.myblog.yahoo.com/csk0305

複式洋房

錦英苑好住嗎?論環境,空氣,人流複雜,食肆,交通等.

別墅

個b 大d , 可以去小童一 x 有益會join 活動, 行落錦龍, 利安果邊, 有間小琴行, 有d class.

公爵府

畀面勳章

個間小童群益會環境幾好, 係社區中心入邊, 地方濶落好多, 我都會去JOIN

原帖由 大寶寶 於 10-1-6 13:41 發表
個b 大d , 可以去小童一 x 有益會join 活動, 行落錦龍, 利安果邊, 有間小琴行, 有d class.
歡迎參觀『文。穎之家』
文文小公主Corliss出生於28/9/2006, 重2.99kg, 31/12/2008重13.4kg, 高85cm
小穎小王子Wayne出生於01/11/2007, 重3.5kg, 27/2/2009重11.8kg, 高78m, 頭圍49cm

公爵府

畀面勳章

我就係覺得幾好先揀呢到, 我最初睇晒MOS咁多個居屋, 錦英位置好似隔涉D, 但係佢係半山, 自成一閣, 空氣自然好D, 鄰近無公屋, 人流又會少D, 亦無咁雜, 雖然話有11座, 但係一字排開, 機本上唔多點望到其他住戶, 我住低層, 但係已經望到市中心既天台, 好開揚, 交通方面, 其實住個到, 唔係靠馬鐵, 總站有巴士去尖沙咀(途經九龍塘, 旺角), 黃大仙, 沙田火車站, 行落少少巴士站, 又有巴士去大學火車站, 城門隧道既X巴士, 過海既巴士, 講真, 幾方便, 不過食肆就爭D, 只得大家樂同埋一間好細既魚米家酒樓, 但係商場既鋪頭都算幾齊, 大家樂, OK, 波仔, MANNING, 百佳咁

如果有小朋友, 我覺得錦英苑真係幾好, 人唔多, 多地方玩, 又清靜, 空氣又好

原帖由 Hi_Ashley 於 10-1-6 11:35 發表
錦英苑好住嗎?論環境,空氣,人流複雜,食肆,交通等.
歡迎參觀『文。穎之家』

公爵府

畀面勳章

我係指呢D呀, 剛係YAHOO到SEARCH到

新港城中心穿梭巴士有三條線

1. 新港城中心---錦英苑
2. 新港城中心--->海典灣/星濤灣--->錦泰苑--->富安花園--->新港城中心(循環線)
3. 新港城中心---沙田廣場/沙田大會堂

於各站頭上車往新港城,是不需要出示任何購物證明,即可以乘坐
若由新港城中心上車,則需要於新港城中心或街市任何一間商戶購物滿20元,憑即日發票換領乘車券,即可以乘坐(每張發票最多可換5張乘車券,乘車券發出後7日內有效),若購物滿500元,則可換月票一張,可於一個月內無限次乘坐

仔仔既同學仔父母, 比左兩張月票我, 都幾好
原帖由 Sokan 於 10-1-6 09:40 發表
Hello,我哋住富寶架!你講嗰架shuttle係喺巴士總站威爾斯小巴後面。附近餐廳一眼睇哂;課外活動我就會喺馬鞍山中心/新港城/海栢嗰度留意多…不過冇玩過課外活動。

...
歡迎參觀『文。穎之家』

大宅

請問這間"小童群益會"係咪係錦英?
大約近邊呀?
唔該!!

原帖由 winwin815 於 10-1-7 10:33 發表
個間小童群益會環境幾好, 係社區中心入邊, 地方濶落好多, 我都會去JOIN
我係開心CarCar...
我最鍾意係車車

公爵府

畀面勳章

係利安架, 利安個社區中心其中兩層

原帖由 Carlsson 於 10-1-11 12:40 發表
請問這間"小童群益會"係咪係錦英?
大約近邊呀?
唔該!!
歡迎參觀『文。穎之家』

首頁

尾頁

跳至