親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

請問邊本台北自由行 書好呢?

兩大人一個四歲小朋友, 邊間 hotel 好呢?
(吾想間房太細)

禁止發言

男爵府

BK Milk勳章

原帖由 AS1210 於 10-1-14 10:50 發表

(吾想間房太細)

我都有個4yrs 小朋友. 又係新年去taipei.

大宅

回覆 1# fannyyug 的文章

仲想問下:

兩個大人以前去過, 小朋友未去過, 可吾可以一齊去到先做落地簽證?

別墅

醒目開學勳章

原帖由 AS1210 於 10-1-14 11:26 發表
仲想問下:

兩個大人以前去過, 小朋友未去過, 可吾可以一齊去到先做落地簽證?

You can do it online and pick up the visa at the HK airport.

大宅

回覆 1# CHTmami 的文章

at HK airport?
it's not at Taipei airport to apply the visa 咩?

別墅

醒目開學勳章

Yes, you can pick up the visa at HK airport. Just go to the immigration dept of Taiwan - for HK citizens - you can find details of applying visa online and ways of picking it.

子爵府

育兒性格勳章 大廚勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

原帖由 AS1210 於 10-1-14 10:50 發表

(吾想間房太細)

剛剛去了
台北花園大酒店
係捷運小南國站行都係5mins到
離西門町2個巴士站(其實好近)
酒店門口有巴士站
搭307已經可以周圍去
我覺得好ok

子爵府

其實我個BLOG有 post相
不過我set 左 private
如果你好想睇就pm我
咁我先add你啦

大宅

原帖由 包包女王 於 10-1-14 13:48 發表

剛剛去了
台北花園大酒店
酒店門口有巴士站
搭307已經可以周圍去
我覺得好ok

幾錢一晚呀? 響邊度 book?

子爵府

原帖由 AS1210 於 10-1-14 14:08 發表

幾錢一晚呀? 響邊度 book?

我係國泰假期到book

洋房

住過 台灣凱撒飯店(有相)
近捷運站同火車站
兩個大人+兩個細路
加咗床都夠大

http://www.gogotravel.com.hk/index.php?topic=34.0

大宅

我3 月尾都諗住book 依間, 想問出街方唔方便???
間酒店清潔嗎?

子爵府

上次我們先在宜蘭玩兩天, 然後再到台北, 所以, 在出發前send左10幾20個email 問包車的價錢, 經過格價後, 發現左一間叫 'BuBuGo台灣旅遊觀光服務站' 的最平, 由台北桃園機場到宜蘭, 然後兩天後再車我們去台北西門町酒店, 三天後再車我們由酒店到桃園機場, 收我們3000元台幣, 汽車是使用8人車, 冷氣好ok, 司機簫大哥很nice, 汽車很乾淨, 所以, 我推介這間公司給大家 http://bubugo.drp.com.tw/ (服務專線:(886)986629486) !

珍珠宮

叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章

岩岩BOOK左4日3夜, 撲機位撲得好辛苦.

因為有乜住乜, 都冇得揀, 但近台北車站.

小人國全年冇休, 值得一去.
TAIPEI 動物園唔知CNY開唔開. 要上網睇下先.

仲可以去BABYBOSS, 但唔知有冇CLOSE.

侯爵府

2024年龍年勳章

原帖由 包包女王 於 10-1-14 13:48 發表

剛剛去了
台北花園大酒店
酒店門口有巴士站
搭307已經可以周圍去
我覺得好ok

請問你喺機場搭咩車去酒店架?車程要幾耐?thx!

大宅

BABYBOSS 無close, 不過上網買定飛會好d, 我都準備去, 所以上網買了孩, 外地人有8拆

原帖由 moonychan 於 10-1-20 19:01 發表
岩岩BOOK左4日3夜, 撲機位撲得好辛苦.

因為有乜住乜, 都冇得揀, 但近台北車站.

小人國全年冇休, 值得一去.
TAIPEI 動物園唔知CNY開唔開. 要上網睇下先.

仲可以去BABYBOSS, 但唔知有冇CLOSE. ...

洋房

原帖由 得意妹媽 於 10-1-17 12:07 發表
我3 月尾都諗住book 依間, 想問出街方唔方便???
間酒店清潔嗎?

我覺得清潔,衛生都 OK 喎,但我有朋友住過 國聯大飯店,話交通都好方便,你可以比較下:
http://www.gogotravel.com.hk/index.php?topic=768.0

大宅

請問多啦A 夢 係咪在小人國架?
聽講係咪 無左啦?

首頁

尾頁

跳至