跳至
[2004年或之前] 10月27日媽咪

首頁

尾頁

洋房

10月27日媽咪

請問10月媽咪中有幾多在27日生BB?

係同一日出生的BB, 唔知佢地的生長進步情況似唔似呢?

我阿b係10月27日在九龍法國出世

王國長老

2021勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

Re: 10月27日媽咪

Kevin仔在瑪麗出世, 係1027 BB中最細的... 因為佢係晚上11點幾先蒲頭呀!!

依家約8kg重... 一日食5餐, 每餐8安 (其實返學的日子朝早唔會俾佢食咁多... 返學第一餐食10點, 而我通常7:15先餵第一餐... 所以只會俾佢食6安)

男爵府

育兒性格勳章

咁我阿b會唔會最早呢?
佢朝早 6.30出世架。

上次三月九日磅過,7.88kg, 一日5餐奶加一餐糊仔,不過每餐都係4-5oz咋。

大宅

琳琳b就係晚黑7:48係廣華出世既,佢出世時有3.55kg,
上次3月7日磅過就重15磅。
佢一日都係食5餐2-6oz到啦,因為好八卦,日頭食得好差。佢前日出左兩隻牙仔啦,妳地個b出左未呀?

男爵府

feiangel:
嘩, 我個琳琳豬出世仲重過你琳琳.....尋日見到,我個琳琳豬好唔長肉呀..... :cry:
我開始覺得佢會唔會瘦左d呢?!

洋房

我阿b出生時有3.6kg,而家有16磅.
一日食5餐奶, 一餐糊仔. 食奶就食得好慢, 又八卦心散, 一聽到少少聲就轉身望. 食糊仔時就醒神!

開始可以坐定定,但轉身就要人幫. 不過,手仔郁動都係慢d!

feiangel,

你個b咁快出左兩隻牙仔? 我個女仲未見牙影,不過就成日伸手入口抓牙肉.

小倩,
Kevin仔咁叻可以一餐食8oz,我阿b......求佢都係食4oz咋

子爵府

10月27日比主席小倩賣晒廣告! 想唔記得妳地既BB係10月27日出世都幾難

男爵府

yoyobb:
你係咪唔抵得呀?

洋房

點解
唉,我有後時間好少上來,而家返來好似有d脫節.

大宅

由 baby_kawaii 於 2005-03-24 13:00:39
feiangel:
嘩, 我個琳琳豬出世仲重過你琳琳.....尋日見到,我個琳琳豬好唔長肉呀.....
我開始覺得佢會唔會瘦左d呢?!

baby_kawaii,

我個琳琳b初初出世時都好食得架,好快已經可以食4oz,
一日仲要食六餐,每四個鐘準過鬧鐘呀,不過呢個唔知係咪
"嘔"牙仔就越食越少啦,所以婆婆成日都話佢好似瘦左。
不過我就覺得無所謂,只要佢無乜唔舒服,又肯玩同

大宅

由 wavivienla 於 2005-03-24 13:02:27
feiangel,
你個b咁快出左兩隻牙仔? 我個女仲未見牙影,不過就成日伸手入口抓牙肉.

係呀,前日先見到架,有兩隻白色牙仔凸左出來2mm到啦。

男爵府

小銘澤係3/18磅過有7.21kgs(15.86lbs), 身長69cm
依家about 照早8am(埋身)食左之後, 11~11:30am再食(奶樽4~6oz), 2:30~3pm再食(奶樽4~6oz), 跟住lee餐如果我趕得切返home佢就埋身食, 如果唔係就(奶樽4~6oz), 跟住夜晚我全程埋身餵, 佢鍾意幾時食我就比佢食嫁la(嘻~係到種容佢鐘意點就點, lee個媽咪真係

另外, 我打算過左4/5個假期之後開始比糊仔呀仔食, 你地bb又食糊仔食成點呀~

bb1027

我同你既時間好接近呀, 你o岩o岩早我5min炸, 比你做左1027既大哥添 (我無講錯, 你個係仔仔呀~)

feiangel

禽日見到琳琳, 佢都好長肉, 好得意呀~ 我呀仔之前都以為出牙仔, 點知係流料 :tongue:

再update多次1027有邊幾個先得

1) lui_BB----------銘澤
2) 小倩------------kevin仔
3) wavivienla
4) bb1027
5) feiangel--------琳琳
6) baby_kawaii---琳琳

如有錯漏, 請自行更改呀~

男爵府

育兒性格勳章

Lui_BB,

唔好叫大哥唔大哥啦,大家都係同一日之嘛~
食媽媽奶既bb都係想食就食架喇,唔好話縱唔縱啦,我阿b咪仲縱得西利,爺爺女麻女麻當佢好似皇帝咁,第二時睇怕都係我做衰人架喇~

3) wavivienla
4) bb1027-------謙謙BB

洋房

lui_BB,

我阿b食左3餐糊仔,都唔錯呀! 係第一次食時有d抗拒, 第二次食時就學識吞,第三次已經好喉急!

3) wavivienla------阿水b
4) bb1027--------YatHim

洋房

各位, 我又再update左少少

男爵府

wavivienla :
我琳琳係10月3日出世架...

別墅

我呀b都係1027b,佢係九龍法國早上十點幾鐘出世,出世時重八磅幾.
我係醫院第2日度,聽到姑娘話有個九磅幾的bb出世 好厲害.
我囡囡現在一日食4-6餐奶,將會準備餵米糊佢食,各位媽咪有冇好推介?

男爵府

6) carolsum

別墅

lui_BB 寫道: