跳至

首頁

尾頁

大宅

今日已經6WEEK..但係仲未照倒.醫生叫我下個星期再去過...你地係幾多WEEK先照倒架....我本身排卵都比較遲.要Day22先排..唔知會唔會有影響呢..

複式洋房

我上星期照完,剛剛7 weeks...唔使擔心,可能你太早

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

你用LAST M計係6W,
但係如果排EGG係遲左,
可能得5W度,所以算係早囉,
之前聽好多JM講,要7W先照到,
唔駛咁擔心

大宅

多謝christy同Rchanchan鼓勵呀...依家唯有再等下啦..一日未照倒心跳我都唔敢同屋企人講....希望快D到下個星期啦.

別墅

你要relax,休息多啲, 只要無見紅/啡, 就ok. 個胎重好細照唔到都唔奇

原帖由 beautylion 於 10-1-19 22:48 發表
多謝christy同Rchanchan鼓勵呀...依家唯有再等下啦..一日未照倒心跳我都唔敢同屋企人講....希望快D到下個星期啦.

大宅

原帖由 laijody 於 10-1-19 22:52 發表
你要relax,休息多啲, 只要無見紅/啡, 就ok. 個胎重好細照唔到都唔奇

唯有咁啦..同埋希望可以快d到下個week.

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

唔駛擔心喎

我都係遲排卵…上星期六去照都見到心跳喇,如果以last m計我嗰日應該成7wk幾,但因為遲排卵,所以醫生話個size得6wk,但已經見到有心跳就唔駛擔心

你而家應該係太早喞

別墅

relax 同休息多d啦, 有djm要7-8wk 先照到架~~~

-=-=-=虎皮第一, 老公第二, 自己第三 =-=-=-

複式洋房

唔好擔心, 我都係wk7先照到架
Touji

大宅

好媽媽勳章

尋日我都去照完,我如果以LAST M計應該係7WEEK幾,但因為我遲排卵,醫生照完計話6 WEEK 1DAY,但係醫生都無講BB有無心跳(佢好似好趕時間咁),依家都有D擔心,約左三個星期後再照,果陣9 week,仲要擔心多三個星期

男爵府

好多人都係6week照唔到, 到7-8week先照到架, 唔駛擔心

大宅

原帖由 ncdbcvf 於 10-1-20 13:35 發表
尋日我都去照完,我如果以LAST M計應該係7WEEK幾,但因為我遲排卵,醫生照完計話6 WEEK 1DAY,但係醫生都無講BB有無心跳(佢好似好趕時間咁),依家都有D擔心,約左三個星期後再照,果陣9 week,仲要擔心多三個星期 ...

我估都係未照倒心跳啩..因為聽d sis 講,真係會見倒郁架~

大宅

原帖由 beautylion 於 10-1-20 15:53 發表

我估都係未照倒心跳啩..因為聽d sis 講,真係會見倒郁架~

我照到心跳嗰日醫生都話係得6wk1day,其實都唔會見到小b點郁…係有啲閃閃下咁囉

大宅

好媽媽勳章

原帖由 JessChar 於 10-1-20 16:54 發表

我照到心跳嗰日醫生都話係得6wk1day,其實都唔會見到小b點郁…係有啲閃閃下咁囉
我直情見唔到個B咁滯......
係醫生指住話果個係胎囊我先至知道果個係BB
閃閃下都真係唔覺.

複式洋房

我肚皮厚mouth: 所以book左week8先照...

大宅

原帖由 ncdbcvf 於 10-1-20 22:06 發表
我直情見唔到個B咁滯......
係醫生指住話果個係胎囊我先至知道果個係BB
閃閃下都真係唔覺.

咁你淨係見到胎囊?
咁醫生有冇話胎囊有幾大?
入面嘅小b又有幾大?

大宅

好媽媽勳章

原帖由 boogi 於 10-1-21 11:27 發表
我肚皮厚mouth:mouth:" /> 所以book左week8先照...
我肚皮都好厚,未有bb都160磅 ~_~"

大宅

好媽媽勳章

原帖由 JessChar 於 10-1-21 11:33 發表

咁你淨係見到胎囊?
咁醫生有冇話胎囊有幾大?
入面嘅小b又有幾大?
醫生淨係指住話果個就係胎囊,咁我同我老公都見到果個位有d野咁囉,但話係胎囊就要加d想像力,因為之前我地成日上網睇資料話就算6 week都經已見到有眼仔手仔同腳仔,果一堆黑色仔既野就話係bb....要加想像力!
醫生話胎囊46mm,佢俾返我果張超聲波相都有寫,但係張相上面見唔到胎囊,只見到佢有個字寫住CRL,跟住側邊有條線count佢幾大
照計LAST M應該係7 WEEK 3 DAY
但醫生照完之後就話,應該遲左一個星期,bb依家6 WEEK 1 DAY,張超聲波相上面都有寫係6 WEEK 1 DAY

大宅

原帖由 ncdbcvf 於 10-1-21 17:02 發表
醫生淨係指住話果個就係胎囊,咁我同我老公都見到果個位有d野咁囉,但話係胎囊就要加d想像力,因為之前我地成日上網睇資料話就算6 week都經已見到有眼仔手仔同腳仔,果一堆黑色仔既野就話係bb....要加想像力!
醫生話胎囊 ...

黑色嗰度係胎囊,唔係bb喎,bb應該喺胎囊入面,細細粒白色架喎,你會唔會誤會咗呀?
你醫生係咪話0.46係bb嘅size,而唔係黑色嘅胎囊呀?

大宅

我應該係week5時照過一次,得一點黑色,醫生話係個胎.
前天再照,我自己計到係week7,但醫生話應該係week6才對,但都見到粒b大左d,放大睇仲見到心跳,閃下閃下咁樣,
醫生約左我1個月之後再返去睇,佢話到時過左十周,會叫做穩定.朋友話到時應該見到個b的型狀啦.好期待.

首頁

尾頁

跳至