懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

洋房

請問有冇2010年搵曾祥風醫生接生的準媽媽, 我想知道他順產及開刀的收貴大概係幾多?thx

大宅

原帖由 teresang79 於 10-1-23 22:52 發表
請問有冇2010年搵曾祥風醫生接生的準媽媽, 我想知道他順產及開刀的收貴大概係幾多?thx

順產$12,000, 開刀$14,000

洋房

我想問如果想BOOK 曾醫生, 快唔快BOOK到, 因為我趕住要留醫院的位。

禁止訪問

洋房

而家11wk 3days, 預產期係8月13日, 是暑假期間, 如果d醫生要出外渡假都幾煩

禁止訪問

洋房

我係SEE 開張國良架, 上星期5第1次產檢, 佢話我預產期時佢放2星期假。我未有BB已經打算搵佢接生, BUT而家搞亂哂。

等待驗證會員

del

伯爵府

曾醫生都幾貴架!毎年加価,我2009年9月係仁安生架、点知佢9月加価加左成千蚊,我甘岩9月生、佢都照加...
我係順産既加埋無痛Total4萬

洋房

因為張國良醫生8月放假(我預產期8月13日)我先要轉醫生, 本想轉曾祥風醫生。昨日打去問姑娘曾醫生8月會不會放假, 個姑娘話而家醫生未有放假的打算, but最後會不會放假就唔可以肯定。我就同佢講, 呢樣野對我好重要, 因為我沒可能轉左去睇而曾醫生又話搵另一個醫生來替我接生, but個姑娘答來答去都係話『我答唔到你架wor』, 最後仲講話上年8月曾醫生真係放左假, 仲要唔向hk。

因為我下星期book左張智醫生做oscar, d人又話佢好細心, 個個都讚, so而家打算搵佢接生lu (因為個nurse好肯定答到我佢唔會放假)。

大宅

原帖由 frenchies 於 10-1-24 23:31 發表
14000開刀係包埋巡房費嗎﹖曾醫生仲有冇其他收費﹖

14000.- 應該唔包巡房費嫁.. 我08年佢幫我接生開刀收 12000.- 另醫生巡房費 500/PER DAY ! 其實佢算貴..不過真係年年加價 ! 不過佢真係幾好,好細心,手勢又好 !

禁止訪問

洋房

原帖由 fantasmicathk 於 10-1-26 22:01 發表
我6月生, 冇問姑娘醫生會否放假, 如是, 怎麼辦?

我估6月又唔會放0既, 暑假期間就真係要問下喇, 因為通常係陪小朋友去旅行。只要在HK, 佢都會幫你接0既。

伯爵府

仲有阿、如果你選係仁安生,曾医生既医生費係会加50%,我都比有比,不過覚得好吾底...

複式洋房

我上一次順產搵曾醫生接生, OKAY 啦, 但佢竟然有一日上午冇巡房, 我老公差D要向醫院投訴, 同埋我唔覺得佢細心, 我生完BB有個超大治瘡佢都唔理, 我痛到想哭, 要老公出聲先開支葯我查, 所以今次冇睇佢啦.

複式洋房

真係一個好問題. 我都係搵曾醫生. 我又係8月生. 我都無問醫生會唔會放假. 我仲剛剛join了package. 我下次自己問下醫生先. (package就$8000, 包1次4D, 不限次數check up and ultra sound. 仲有葉酸, vitamin)

我搵曾醫生係我有朋友介紹, 我個朋友做護士, 以前跟過佢, 話佢手勢好. 同埋個人都幾好. 我最初都係覺得佢一般, 但有一次我流血, 我好驚, 因為都唔知點算. 因為佢放大假. 我個日無booking , 好彩佢個日(星期六)剛放完假開診,(因為佢星期六的booking都好full) 我立即打電話俾姑娘, 佢俾我第一個睇, 入到去, 曾醫生好細心同我檢查, 我先定D. 同埋我問佢D問題, 佢都好詳細答我, 答到我都覺得唔洗答得咁詳細. 所以之後就決定join package.

等待驗證會員

del

別墅

原帖由 p_kotone 於 10-1-26 23:06 發表
仲有阿、如果你選係仁安生,曾医生既医生費係会加50%,我都比有比,不過覚得好吾底...

係2人房先會加50%

洋房

自己住2人房, why要加醫生費?

別墅

It is standard that 2人房 add 50%, 1人房 add 100%. All hospitals and doctors are the same.

I also found Dr Tsang for C-session. His 手勢 is very good and I don't feel painful after the operation.

首頁

尾頁

跳至