婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

我真係好鬼吾鍾意我99咁,每1次同99同啊b出街佢都要抱到啊b實一實,我想抱返佢都吾俾,人地吾知以為個b係佢生,激死我喇!

大宅

你應該開心佢咁錫妳個仔嘛...

子爵府

好媽媽勳章

其實佢都係鍚你BB...係屋企搶住抱唔比你抱就話唔鍾意...出街唔緊要啦...向好個方面諗...有人幫你抱BB...自己可以休息下...

[url=http://lilypie.com][img]

大宅

醒目開學勳章

會架...再叫C6睇住算,
我自己行由得佢地囉...

唔知既可能會以為99+C6+BB先係一家三口.

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我99初初成日都係甘架,不過我會搶返返黎囉,,佢試過我想抱返99佢避我架,,甘我咪直接同99講bb搵我,,我要抱返bb,99都話bb唔係搵我架,,甘我咪話我要抱返bb唔洗你批准掛,,bb1過我手就立即唔喊,,99當堂無言

民房

佢都係錫妳個仔至會咁啫
以前亞仔初初出世,我一樣覺得99樣樣霸住晒㗎!霸住抱、霸住同佢沖涼!激鬼死!
後來比自己亞媽點醒咗,又見99真係好錫我個仔,就無再咁諗佢喇!
試吓掉返轉諗,佢咪一樣大大個仔 比咗你?你仲可以晚晚霸住喎!咁樣諗會唔會舒服D、開心D呀
老人家覺得少見個孫,一見到咪想抱耐D囉!(日日見都會覺得唔夠㗎!我每日放工都想快D返屋企攬吓個仔啦!

男爵府

樓主個99好後生架? 如果唔係外人看到都唔會以為個b係佢架!
其實時時揍住bb都好辛苦, 出街有人幫手抱下都係好事, 只不過嗰個係99, 如果係自己阿媽你就唔會咁講.

大宅

我99都會爭住抱.... 我都諗通咗, 仲會主動俾佢抱..... 可惜....
1)我99係一d湊bb既常識都冇, 佢只要抱住, 乜都唔理..... 唔會理係咪夠鐘食奶, 唔會理係咪要換片, 或者係佢有冇邊度唔舒服.....
2)我個bb 2.5mth大, 好大力, 但我99得1隻手有力抱, 但就要單手抱住佢, 另一隻手做第二d嘢, 例如拎個地拖抺地 (抺少少地方因為阿b嘔咗奶落地下), 其實佢可以叫我, 但佢冇...
3)bb喊到好勁, 我都唔好即刻去抱番佢, 都係見佢喊咗好耐都唔收聲先佢睇下佢, 想抱番, 我99又係縮後唔肯俾番我....
4)我個仔喊, 佢會"shu"佢, 唔俾佢喊, bb咁細個邊識啫..... 又同bb講話再喊媽咪就打patpat嫁喇.... 我冇囉!!
我有bb之前問過99, 第時會唔會幫我地湊, 佢一口拒絕: 唔會! 到我有咗, 佢不聞不問(同住), 莫不關心, 到到我生咗, 佢就勁緊張勁肉緊, 我好唔慣, 好唔開心, 好驚!(因為我响外家坐月期間, 佢打俾我問bb點, 我話bb夜晚唔肯瞓, 跟住佢好開心仲話第時bb番黎bb跟佢瞓, 佢幫我湊, 但佢係完全唔識湊bb, 連少少普通常識都冇, 連餵奶換片都唔識(我係生咗之後先知佢係乜都唔識) 同埋佢間房都放唔落bb床, 我唔知佢想bb點樣樣跟佢瞓囉, 我真係好驚......

男爵府

我62就係咁, 成日同我爭仔抱
有時都會比佢抱吓
有時就特登唔比
有時佢自己行到喘晒氣仲要抱
我99 & 姑仔都頂佢唔順
我就叫老公出馬, then 再比返我抱
而家亞仔大, 我地就會話62, 咁大就比佢自己行, 唔可以抱佢
除非佢行咗好耐 or 趕車

男爵府

2024年龍年勳章 醒目開學勳章

我不知幾想我99理下我個仔, 但係佢唔會, 佢只會理佢既外孫, 佢條腰唔好, 佢唔會點抱我個仔, 但係佢外孫一扭計, 佢就會去抱......我老公隔個week就同佢上去揼骨, 無我份.

大宅

原帖由 chaklongma 於 10-1-29 15:48 發表
我62就係咁, 成日同我爭仔抱
有時都會比佢抱吓
有時就特登唔比
有時佢自己行到喘晒氣仲要抱
我99 & 姑仔都頂佢唔順
我就叫老公出馬, then 再比返我抱
而家亞仔大, 我地就會話62, 咁大就比佢自己行, 唔可以抱佢
除非 ...

哈哈~我都係 !勁DIRTY!唔洗手抱BB~!!我都好唔中意

珍珠宮

原帖由 hurley 於 10-1-29 15:38 發表
我有bb 之前問過99, 第時會唔會幫我地湊, 佢一口拒絕: 唔會! 到我有咗, 佢不聞不問(同住), 莫不關心, 到到我生咗, 佢就勁緊張勁肉緊, 我好唔慣, 好唔開心, 好驚!(因為我响外家坐月期間, 佢打俾我問bb 點, 我話bb 夜晚唔肯瞓, 跟住佢好開心仲話第時bb 番黎bb 跟佢瞓,

好明顯你99唔關心你啦, 你有左佢又唔理你, 你生左, 佢又同你搶bb, 即係要仔唔要乸!!!我最憎呢d...bb係媽媽命根..
係我就一定唔比佢同bb訓, 容乜易壓親佢呀...

複式洋房

我99唔會同我爭仔抱.

我個囝 (今年6yrs) 出世咁耐, 我99除咗影相外係唔會抱我個囝, 佢話~我條腰唔好, 又有手震, 驚整跌妳個囝落地下. 我一聽到已經即時標冷汗, 始此之後, 佢一話要抱, 我就要喺隔離stand by 嘞.

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

我99都會霸住唔比返我(亞B喊到7彩肚餓要食奶)
同親佢地出街62 99姑仔佢地一定會霸住抱
整到佢地似一家人...我就似亞4
D人仲好意思問姑仔係咪佢亞媽
果一刻勁唔開心...但我姑仔62 99就勁開心....

首頁

尾頁

跳至