跳至

首頁

尾頁

大宅

如何

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 mdl832832 於 10-1-28 13:55 發表
如何

我小朋友唔太鍾意, 上左幾堂無再上...可能年齡既問題, 同要唱普通話歌, 當時有d大d既姐姐學得好快, 佢跟唔上所以無心機學..
~不要計較生命中不足的地方, 反要珍惜生命裹擁有的一切~  ~ 我們往往忙於計劃明天, 卻忘記珍惜今天巳擁有的, 彷彿我們從未好好活在今天~  ~ 不要窮盡一生去賺取財富, 最終只會耗盡財富去重整健康 http://i117.photobucket.com/albums/o61/ANDYCH151/829.gif

大宅

星期日我在街上碰到舊家長,她說囡囡很喜歡,我想每個活動總是有人喜歡或不喜歡的。
願幼兒都能健康快樂地成長,做一個有用的人。

大宅

thank

大宅

我都唔係太鍾意,可能我小朋友太細,佢其實都未坐定,合唱團的人要求佢成個鐘唱歌要坐定定,試問一個岩岩3歲的小朋友專注力只有9分鐘,成個鐘要佢坐定定會有難度....
同埋我覺得佢地唔夠人去睇小朋友,上次我o係門口等,一個伴奏帶左10個小朋友(最大都係5歲,其餘都係3-4歲)去洗手間...有男有女..個伴奏就叫左我老公去睇3個男仔,其餘7個女仔就跟住入女廁,咁如果冇我老公咁點呢???廁所又冇廁紙,個個小朋友都唔識去,個個都要睇住,去完一個就放佢走圍走.你知道小朋友好奇心幾大,你叫佢乖乖留o係度等,有幾多個小朋友會做得到?!得一個人又要同小朋友去廁所,個廁所大門又打開..d小朋友好易走左去落樓梯,大會堂門口就係馬路,咁樣好危險..所以我都冇俾我小朋友繼續學
或者有其他好的comment,但係我就覺得唔好..可能其他老師的handling會好d..因為好似有兩個....
同埋佢唱中文歌,我小朋友唔係咁鍾意唱.....因為學校唱慣英文歌,我唔見佢會唱合唱團的歌,或者佢跟唔上,亦都唔聽佢提話要去唱歌,去又得唔去又得.因為平時佢如果鍾意,一到差唔多時間,佢前一,兩日就會提話星期六去邊..但係合唱團佢冇講過

原帖由 veroshea 於 10-1-28 14:01 發表

我小朋友唔太鍾意, 上左幾堂無再上...可能年齡既問題, 同要唱普通話歌, 當時有d大d既姐姐學得好快, 佢跟唔上所以無心機學..

首頁

尾頁

跳至