跳至

首頁

尾頁

洋房

我仔仔現在3個月到, 有16.7磅, 算唔算超重呢?

你地既bb, 現在幾重呀?

大宅

陪月勳章

我個仔兩個月返健康院磅都有接近13lbs啦...醫生會同你講只要係個curve以內都算ok架

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10716;28/st/20091106/n/Ka+Lai/dt/13/k/0d5c/age.png[/img]
Born: 3 kgs        3M: 6.65 kgs  9M: 9 kgs
1M: 4.64 kgs     4M: 7.03 kgs       12M: 9 kgs
2M: 5.84 kgs     6M: 7.74 kgs

禁止訪問

複式洋房

我個囡上星期係5.8kg,姑娘又無叫佢減肥喎

大宅

好媽媽勳章

我囝囝2個月大21號返健康院磅,
只有3.93kg, 醫生話佢系細碼b,
見其他和他一樣大的bb都有成10lb,
佢咁輕磅, 我都有點擔心

大宅

陪月勳章

你仔仔又真係輕左dd...佢食人奶定奶粉架...
係咪遺傳左你地瘦呢? 如果唔係可以考慮幫佢轉下奶粉...
我仔仔滿月已經有10lbs喇...
你同bb都要加油呀
原帖由 chancherie 於 29-1-2010 17:08 發表

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10716;28/st/20091106/n/Ka+Lai/dt/13/k/0d5c/age.png[/img]
Born: 3 kgs        3M: 6.65 kgs  9M: 9 kgs
1M: 4.64 kgs     4M: 7.03 kgs       12M: 9 kgs
2M: 5.84 kgs     6M: 7.74 kgs

大宅

我阿仔 2 months 磅係 13 lbs

大宅

好媽媽勳章

原帖由 kkwu 於 10-1-29 21:14 發表
你仔仔又真係輕左dd...佢食人奶定奶粉架...
係咪遺傳左你地瘦呢? 如果唔係可以考慮幫佢轉下奶粉...
我仔仔滿月已經有10lbs喇...
你同bb都要加油呀
...

佢食奶粉, 我和老公都不算瘦, 其實都考慮緊轉奶粉,
因為他現在1日食5-6餐, 每次4oz, 食緊a+,
我都覺得好似不太吸收, 但佢就日日都有便便,
不過就勁多痰尿尿有些黃!!

複式洋房

我個女2月25返健康院有6.24KG(大約13.7LBS), 佢一個月大有5KG. 佢應該係好吸收果種BB, 因為仲係全人奶, 無補奶粉...囡囡好叻

大宅

兩個月時得12磅,我覺得佢好輕而家仲晤多肯飲奶,勁晤開心!

男爵府

原帖由 chancherie 於 10-1-29 17:08 發表

我個女2個月都係得3.91kg,仲輕過你個仔. 護士叫我接受現實bb係細碼B呀,無法啦.

佢都係飲A+,照計A+營養好夠,可能係個人仔唔吸收,我唔會轉奶粉住,因為我之前已經轉過牌子,再飲返A+睇下點先算.

大家努力啦,最緊要健康.

大宅

好媽媽勳章

原帖由 macvn123 於 10-1-30 22:24 發表

我個女2個月都係得3.91kg,仲輕過你個仔. 護士叫我接受現實bb係細碼B呀,無法啦.

佢都係飲A+,照計A+營養好夠,可能係個人仔唔吸收,我唔會轉奶粉住,因為我之前已經轉過牌子,再飲返A+睇下點先算.

大家努力啦,最緊要健 ...

我仔仔2個月都系得3.93kg, 醫生都話佢細碼b, 叫我不用規定4個鐘喂奶, 佢要吃就開奶給他, 我仔仔都系食A+, 但我覺得佢吾系好吸收, 打算幫佢轉奶粉!!

大宅

減齡達人勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

咁你仔仔出世時幾重呀?
我女女出世時得2.12kgs, 兩個月返健康院磅就4.22kgs.
我個個都係細碼...

原帖由 chancherie 於 10-2-1 10:29 發表

我仔仔2個月都系得3.93kg, 醫生都話佢細碼b, 叫我不用規定4個鐘喂奶, 佢要吃就開奶給他, 我仔仔都系食A+, 但我覺得佢吾系好吸收, 打算幫佢轉奶粉!!

男爵府

原帖由 ciliachanchan 於 10-2-11 15:59 發表
咁你仔仔出世時幾重呀?
我女女出世時得2.12kgs, 兩個月返健康院磅就4.22kgs.
我個個都係細碼...

你女女重得幾好喎,我阿女出世2.32kg,2個月後得3.91kg,宜家先剛剛"升呢"用s碼尿片

洋房

我B女2個月返健康院打針時, 有5.05kg.
係中碼B.

大宅

禽日同囡囡去咗去私家食輪狀病毒口服疫苗,佢連埋衫都係得5.1kg, 依家係100個排第10, 身長都係100個排第10, 得頭你keep住100個排第25咋

唔知係唔係佢食得太少,每餐都係食得3-4安奶

別墅

我個b囡出世有6lbs多d, 兩個月到有11lbs多d, is 中碼bb. 我都好擔心我個b囡輕磅,因為我同我老公都好瘦... 我聽d同事講食日本奶粉會肥d,所以一出世就比佢食日本奶粉and人奶. 好似都幾ok... 不過再肥d重好... hee hee.

大宅

對~~不要成日轉奶粉, 對bb並無好處~
你是對的~肥唔肥其實真係睇bb吸唔吸收,
我個仔都係食A+, 厭咗成個月奶, 日日得21-23安奶, 而家3個半月, 前日去睇下醫生磅下重, 因為厭得太耐了, 佢有16.5磅, 2個月時係健康院磅係13磅, 即係佢雖然係厭奶食得唔多, 但係都有長高同重咗, 醫生話我個仔應該係吸收bb來的~

原帖由 macvn123 於 10-1-30 22:24 發表

大家努力啦,最緊要健 ...

大宅

我bb 今日2month 3week, 今日磅 15lb.

男爵府

我bb早左2星期出世,出世重2.63kg,2個大去健康院磅有5.01kg,下星期又會再去健康院,咁佢算係咩碼bb呀?佢一出院就幫佢轉飲森永都依家,我覺得都ok,依家飲緊140ml隔3個鐘飲一次,你地bb呢?飲緊幾多ml呀?

首頁

尾頁

跳至