在職全職

跳至

首頁

尾頁

大宅

我做左呢份工都快2年. 工作性質好人工好. 不過management唔好. 我上司即係ceo係英國. 香港又有班directors. 佢地唔係我老板. 各有各的職責. 有條鬼不嬲都冇禮貌. 成日剷d同事同發脾氣. 有 日佢發癲搶左 同事個blackberry走左入conf room, 好大力甘"山"門.大約半個鐘先出返黎俾返個blackberry同事.

就係甘我就同返ceo講係唔係工作唔清楚, 因為事發既問題都係由於大家對工作範圍唔太清楚. 先會引起甘既問題. 而家條鬼甘行為都唔岩. 太唔尊重人.

ceo叫我搞掂佢. 甘星期六我就同條鬼傾. 點知佢講我by pass左佢同hk既directors走左去英國. 我係冇權甘做. 個一刻真係想起身走人.

呎呢條鬼一向都目中冇人, 不過估唔到甘直接. 3朝唔埋2日就搞野. 我俾佢搞到我頭都大埋. 唉.....走唔走好

大宅

唔明白.....點解您要走? 唔係果條攪事鬼走, 係您走?
我公司條死鬼仔, 無惱又白痴, 跟佢真係無運行... 成日激到我彈彈下, 簡單複雜化, 攪攪震.....一o羅o羅so 洲屎要我理!! 您都起碼有CEO照住, 工作性質好人工好....而我呢? 咪食自己o羅, 點解....因為佢係老板個仔...即係我未來老細o羅。

原帖由 bobo_bo99 於 10-1-31 21:56 發表
我做左呢份工都快2年. 工作性質好人工好. 不過management唔好. 我上司即係ceo係英國. 香港又有班directors. 佢地唔係我老板. 各有各的職責. 有條鬼不嬲都冇禮貌. 成日剷d同事同發脾氣. 有 日佢發癲搶左 同事 ...

別墅

點解要自己走呢, 做錯野和乞人憎嗰個又唔係自己, 現在想找一份人工好, 褔利好的工作好難架, 係我就唔走!

別墅

好媽媽勳章

原帖由 五月MaMa 於 10-2-1 14:40 發表
唔明白.....點解您要走? 唔係果條攪事鬼走, 係您走?
我公司條死鬼仔, 無惱又白痴, 跟佢真係無運行... 成日激到我彈彈下, 簡單複雜化, 攪攪震.....一o羅o羅so 洲屎要我理!! 您都起碼有CEO照住, 工作性質好人工好... ...

我都係食自己.... 有人照已經好幸福

大宅

好媽媽勳章

你又唔係直接UNDER 佢,, 比我就唔會為咗佢而走~~~

大宅

我都知好似好傻甘. 佢係過份到同我講野好似落口供甘. 佢拎住notebook, 我講一 句佢寫一句. 又指手劃腳. 又黑白是非掉轉晒. 真係頂佢唔順.

伯爵府

其實去到任何一間公司做都有呢d人, 有幾何可以好似畢打自己人0個間office咁, 大家咁開心, 好似我依家..工作上有3個老闆, 職位又亂又多, 同原先請我時所講要負責既野多出一大堆, 同事又冇邊個0岩傾. 返工好似自閉咁都係咁, 間中又比d老闆寸下, 但我冇點嬲, 可能唔太對呢份工作上心吧, 反正公司唔會為自己而改變, 大不了只可選擇唔做, 但唔做呢份出去搵另一份又有另一樣unknown既問題出現, 既然係咁就一動不如一靜了.

首頁

尾頁

跳至