自由報料

跳至

首頁

尾頁

大宅

請問有冇人在尖沙咀文化中心學過流行鋼琴即興彈奏法?
它稱無須任何基礎也能學會

可有人參加過呢? 是否真的不需任何基礎也能學會? 可有經驗分享呢? 謝謝!!

http://www.pianohk.com/workshop/workshop.php

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

幾多錢架?

伯爵府

有兩個朋友參加過類似的(一個5 級, 一個唔識), 4堂要$2000, 一堂教3隻歌.

佢係就係話唔駛識彈, 但係5級果位朋友話, 唔識真係要自己返堅企勤力練至追得到.

我從佢度都學左少少技巧, 係好容易明, 但係要對手彈到出黎就真係要練多d喇.

男爵府

好媽媽勳章

係另一個網睇, 話搵笨。

珍珠宮

畀面勳章

我老公見到都話要去學!

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

原帖由 mylulu007 於 10-2-11 14:55 發表
有兩個朋友參加過類似的(一個5 級, 一個唔識), 4堂要$2000, 一堂教3隻歌.

佢係就係話唔駛識彈, 但係5級果位朋友話, 唔識真係要自己返堅企勤力練至追得到.

我從佢度都學左少少技巧, 係好容易明, 但係要對手彈到出黎 ...

嘩, 一堂教3隻歌, 未要好勤力學先得.

子爵府

原帖由 pigpigyy 於 10-2-11 15:14 發表

嘩, 一堂教3隻歌, 未要好勤力學先得.

邊得黎咁多時間去練?

禁止訪問

男爵府

好媽媽勳章

當仲係屯門市廣場巴士站個商場入口時, 我曾經學過. 當時係左右手彈, 不過伴奏係預早入好落個琴度, 所以可以好簡單, 如果你屋企有同一類嘅電子琴, 可以入帶call番出嚟彈.

當時個女老師, 聽我彈時, 完全沒有eye contact, 不望我, 只專心用手隻手指挑另一隻手指甲嘅污糟嘢出嚟. 結果我俾咗1個月, 不過只上3堂就唔想再上. 或者佢嘅耳仔真係好犀利, 不過就冇好好尊重學生.

大宅

多謝各位回應和分享!!

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至