跳至

首頁

尾頁

子爵府

Part 29 回顧

http://forum.baby-kingdom.com/thread-2813712-105-1.html

子爵府

pigpig,

雪雪同珈珈影o既呢張相超得意呀!!!

原帖由 pigpig 於 10-2-19 17:41 發表

你囝囝真係好食得呀!
珈珈去打2個月針時,都係得12磅...
依家仲係食緊110ml奶奶,不過,呢2個星期已經開始食多左,之前每次食得80ml;依家佢食110ml就可以捱到3個鐘一餐,都算係甘....
好彩醫生果日話佢都算重得好好,體 ...

子爵府

我發現Huggies 個cutting 唔係好o岩男仔lor....因為佢o既高腰剪裁, 成日整到佢o個度扁左lor..haha!! 但係依家我地同佢用Pampers 又無野wor...仲好ok tim...

伯爵府

畀面勳章

報到先!

伯爵府

畀面勳章

我個囝訓覺有好多夢發,一時就笑到鬼咁開心,仲笑到有聲添,有時又會扁哂咀,好可憐咁,你地d BB會唔會咁嫁?

別墅

Hello, 各位
好耐冇上黎啦, 早前抱b 扭親手, 打字都痛, 所以冇上黎同大家傾計, 大家好嗎?
今個星期五有bb 展呀, 我有少少想去買玩具比bb, 唔知有冇媽咪會去呢?

男爵府

2018復活節勳章 最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章

原帖由 寶寶熊 於 10-2-22 18:25 發表
我發現Huggies 個cutting 唔係好o岩男仔lor....因為佢o既高腰剪裁, 成日整到佢o個度扁左lor..haha!! 但係依家我地同佢用Pampers 又無野wor...仲好ok tim...

我都唔係好鐘意Huggies, for男仔,前面濕左漲得好犀利好似好迫咁

不過我仲有好多包中碼未用, 之前大減價時買的

男爵府

原帖由 littlecuitegirl 於 10-2-22 18:44 發表
我個囝訓覺有好多夢發,一時就笑到鬼咁開心,仲笑到有聲添,有時又會扁哂咀,好可憐咁,你地d BB會唔會咁嫁?

我無見過bb發夢而扁咀呀, 笑出聲就有, 我覺得好恐怖, 無端端係度笑, 哈哈

男爵府

原帖由 ChloeBear 於 10-2-22 18:55 發表
Hello, 各位
好耐冇上黎啦, 早前抱b 扭親手, 打字都痛, 所以冇上黎同大家傾計, 大家好嗎?
今個星期五有bb 展呀, 我有少少想去買玩具比bb, 唔知有冇媽咪會去呢? ...

咁你依家隻手好返未呀??

今次呢個bb展我唔去喇, 睇落好似大多數是play group, 影樓擺檔咁

別墅

原帖由 kingbbsam 於 10-2-22 19:15 發表

咁你依家隻手好返未呀??

今次呢個bb展我唔去喇, 睇落好似大多數是play group, 影樓擺檔咁

好好多啦, 不過以後唔敢懶係勁咁企响度單手抱b, 阿b 一日比一日重, 對爸媽雙手都係挑戰, 我家爸爸而家晚晚舉啞鈴練臂力

翡翠宮

原帖由 ChloeBear 於 10-2-22 18:55 發表
Hello, 各位
今個星期五有bb 展呀, 我有少少想去買玩具比bb, 唔知有冇媽咪會去呢? ...

請問BB展地點响邊!!

翡翠宮

原帖由 littlecuitegirl 於 10-2-22 18:44 發表

我BB會o架!!
都唔知發乜鬼夢!!

翡翠宮

pigpig

其實我差唔多每日都有上嚟!!
不過太累冇留言!!呢幾日開始好啲喇!!

別墅

原帖由 kingbbsam 於 10-2-22 19:14 發表

我無見過bb發夢而扁咀呀, 笑出聲就有, 我覺得好恐怖, 無端端係度笑, 哈哈

我家小熊訓得冧都會騎騎笑,
仲有佢如果係HIGH CHAIR 訓覺. 訓醒都未打開眼仔, 第一時間一定係扁咀皺眉汁備喊, 佢爸爸次次都覺得佢咁樣好得意, 企係CHAIR 旁邊竄喪笑, BB 則係CHAIR 度喪喊

男爵府

原帖由 ChloeBear 於 10-2-22 19:45 發表

我家小熊訓得冧都會騎騎笑,
仲有佢如果係HIGH CHAIR 訓覺. 訓醒都未打開眼仔, 第一時間一定係扁咀皺眉汁備喊, 佢爸爸次次都覺得佢咁樣好得意, 企係CHAIR 旁邊竄喪笑, BB 則係CHAIR 度喪喊 ...

哈哈, 呢個畫面好特別!! 影低佢影低佢!

男爵府

原帖由 peony_so_hk 於 10-2-22 19:41 發表

請問BB展地點响邊!!

在會展呀

大宅

開新part了!!! 我頭先睇返上一part原來傾咗成2個月呀,比起以前慢咗好多,宜加大家真係好忙呀!! haha!! 以前幾日就要開part啦!!

大宅

原帖由 寶寶熊 於 22-2-2010 06:25 PM 發表

我用晒d newborn Huggies之後都無買過了,覺得比起pampers真係細好多,我仔仔宜加用pampers中碼了...

大宅

原帖由 ChloeBear 於 22-2-2010 06:55 PM 發表
Hello, 各位

唉,我隻手都貼緊藥布了....

大宅

報到......
今日去咗做物理治療, 希望食藥可以消腫, 如果唔係, 下次可能要打針. 打喺手腕, 諗起都驚.

首頁

尾頁

跳至