論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

有無方法可以check到八達通的消費記錄呢?
因想check下賓賓會唔會do多左係其他地方用左錢呀!

珍珠宮

可以~ 港鐵站有部机有得check返架~~

水晶宮

去counter叫人print紀錄都得不過要比幾蚊, 我就係print出黎攞住証明去丙隻前印私用我張卡買零食

男爵府

唔比佢用咪得囉
工人同我出街, 我先比張card 佢

男爵府

原帖由 琛媽 於 10-3-18 13:15 發表
去counter叫人print紀錄都得不過要比幾蚊, 我就係print出黎攞住証明去丙隻前印私用我張卡買零食

上年, 我是去7-11印的, 好似是而$3元一張, 不知現在有無???????????

男爵府

每次買完野都要佢攞receipt, check番balance對唔對數

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章

原帖由 琛媽 於 10-3-18 13:15 發表

吾駛side $, 我上次就係在mtr 拍card 機見到record, 再用手機影底去就得啦

p.s. 我已經無比八達通佢用, 我係要佢用$ 做transaction既, 但就有一張大人同一張小朋友放係屋企stand by, 果兩張card 係我sat 帶仔去上堂時用既, 但我就會每次都去mtr 拍下看下有無人用我張card, 因為得sat 用, 條數一定要clear

有次就比我發現, 原來條八婆bun, 每日拿去用黎搭車接我仔返學放學, 但就係本送薄又mark 底車資, 即係claim 我雙重$, 問佢, 吾認, 最後拿埋副相出黎先話係吾記得左, double mark, 所以我依家d 八達通都收返晒入房, 要用先拿出黎比佢...................方便佢地=做就機會比佢地去貪

首頁

尾頁

跳至