意見反饋
義工

論盡家傭 今日: 62|主題: 126684

比d意見

別墅

國民生產總值:876

諗緊炒唔炒好, 激到我死果刻就想炒. 過左啖氣之後, 又覺得未完約被人炒, 好似好慘咁, 但重有成年要對住, 唔通重要我日日"鵝"住佢先識做野? "鵝"得多都好無癮啦. 而家請簡得人黎, 差唔多7月先有新工人到, 我到時有長假可用黎教新人. 過左呢段時間, 我好難請長假.

印傭, 用左一年
- 做野好麻麻
- 經常唔準時起身, 要我拍門叫佢.
- 煮飯一般, 黎黎去去果幾樣, 要我比menu佢跟住煮, 先有新菜式.
- 無意間爆自己得22歲, 但身份證明係26(佢話印尼比錢係可以改資料既), 因驚太細無人請.
- 湊bb麻麻, 要我教/日日提住/日日check住.
- 試過開左bb既奶粉比我3歲個女食都唔知, 我個女話d味唔同左, 我check下先知.
唯一優點:
- 唔黑面, 比我鬧都唔駁咀, 只有唔出聲or傻笑.

各位比d意見啦.
(就算炒, 都只可比1個月通知佢, 因為無人幫我湊.)

王國熱話
請問有冇人用過Panasonic 洗碗碟機?
金美夢定澳美斯好?
乾衣機電or煤氣好?
三星電子鎖邊到買有平?

男爵府

國民生產總值:7459

育兒性格勳章 畀面勳章

其實都ok
不過我覺得妳要guide佢多d
d嘢唔好比佢渣主意

男爵府

國民生產總值:7408

都做左一年, 你再請個新, 都要等幾個月, 炒佢又唔見一筆, 新果個如果重差咁點, 又炒? 如果唔係太差, 做到完約啦

珍珠宮

國民生產總值:33728

經常唔準時起身, 要我拍門叫佢>>doesn't she have alarm clock

別墅

國民生產總值:527

原帖由 mixmelody 於 10-3-26 14:05 發表
印傭, 用左一年
- 做野好麻麻 係蠢 ? 定係懶 ? 係蠢都仲好 d, 係懶就要佢改 !
- 經常唔準時起身, 要我拍門叫佢. 工人平時幾點瞓 ? 夠唔夠瞓 ? 如係屬爛瞓型, 可買個有貪睡功能的鬧鐘給她睇吓解唔解決到 ?
- 煮飯一般, 黎黎去去果幾樣, 要我比menu佢跟住煮, 先有新菜式. 煮完佢都有份食就 ok, 只怕煮完比你食佢唔肯食啫 !
- 無意間爆自己得22歲, 但身份證明係26(佢話印尼比錢係可以改資料既), 因驚太細無人請. 最緊要肯做同聽教聽話, 年紀細少少都唔係問題.
- 湊bb 麻麻, 要我教/日日提住/日日check住. 她是無經驗的嗎 ? 只要佢肯聽你講, 聽你教, 又o鍚 bb, 其他一切都唔係問題.
- 試過開左bb奶粉 比我3歲個女食都唔知, 我個女話d味唔同左, 我check下先知. 呢樣真係要話吓佢, 好彩唔係餵錯藥 ! 要佢唔好再有下次 !!
唯一優點:
- 唔黑面, 比我鬧都唔駁咀, 只有唔出聲or傻笑.
你個姐姐都唔算太差.... (可能我要求越降越低 ! )
在我立場, 個姐姐又好似未差到要炒的地步, 佢只係做嘢唔夠醒, 仲未能獨立處理工作啫 !

各位比d意見啦.
(就算炒, 都只可比1個月通知佢, 因為無人幫我湊.)

• 搜 尋
  • APP
  • 網 站
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.