婦女醫護

跳至

首頁

尾頁

洋房

想同各mama分享,都係有人叫我try..發覺真係ok,大家5好drink 冷飲
我一向period 都好庝,直頭要曲晒肚,有個antie,叫我就period時不要drink 冷飲...我真係聽佢話,真係work,而家庝少左。大家同我都有呢麻煩ge,都trytry la.

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

中醫都係話女人唔好飲涷野架.

洋房

其實有無黎M, 女人都係唔好飲涷野啦

水晶宮

冬天可以but夏天真好難忍
原帖由 karcyMH 於 10-3-28 10:38 發表
想同各mama分享,都係有人叫我try..發覺真係ok,大家5好drink 冷飲
我一向period 都好庝,直頭要曲晒肚,有個antie,叫我就period時不要drink 冷飲...我真係聽佢話,真係work,而家庝少左。大家同我都有呢麻煩ge,都trytry la.:lov ...

男爵府

我自從有咗之後直至bb1歲冇再飲凍嘢, 而家嚟m唔會痛

別墅

好同意!!! 熱死啦啦真係一杯涷飲係好爽架....
我都開始飲少D啦

原帖由 0120 於 10-4-1 10:42 發表
冬天可以but夏天真好難忍

洋房

其實以前我都鐘意飲凍野, 不過自從做完手術後, 就無嘜興趣飲, 反而鐘意左飲暖水

大宅

瞓得好勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 畀面勳章

period個段期間唔飲定要keep住長時間都唔飲?

洋房

中e好似話子宮長期要保持溫暖, 但飲涷野會令到子宮唔夠暖會有影響, 類似係咁啦 有無sis可以confirm我啱唔啱?有錯請糾正!

禁止訪問

最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

洋房

我都會o既, 咁一杯半又唔死得人既

原帖由 wendy614 於 10-4-7 23:57 發表
yes! 有時真係口淡淡,好想飲杯冰凍既Coffee / Tea

侯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

對呀, 這個叫"宮寒", 即你飲得多凍野會令到個子宮虛寒, 咁就受唔到精, 會影響受孕的機會架, 係我之前睇中醫個中醫告訴我的.

原帖由 tabowy 於 10-4-7 05:51 發表
中e好似話子宮長期要保持溫暖, 但飲涷野會令到子宮唔夠暖會有影響, 類似係咁啦 有無sis可以confirm我啱唔啱?有錯請糾正!

民房

冬天都好少飲, 但熱天真係好難吳飲凍飲

首頁

尾頁

跳至