跳至

首頁

尾頁

禁止發言

侯爵府

開心吸收勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 貢獻勳章

係就係遲咗d.. but never too late 啦!
我嗰件都係乜都"唔要"
唔食飯咪tum囉.. 話唔食嘅就無得玩某d嘢
我地就如果乖乖食飯有3個故仔, 擦牙就有一個
咁佢係唔願擦架.. 不過我地話: 媽媽夠鐘同公仔講故仔喇.. 等唔等埋你呀?
佢就喊住cc地氣去擦囉!

其實我個件都仲一日飲3餐奶.. 食嘢就食少少, 無乜計~

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我隻咪一樣,不過我地越惡佢越唔理我,反而要軟攻,好似你既做法一樣,好firm但唔鬧,同佢講唔做就無得去要佢心愛既野,最後又係一路喊住死死地氣去做,多幾次就知喊都無用,喊都費事,當然就做得唔係認真架啦,起碼都去做下囉
我隻仔由細到大又係對食野無興趣,係近呢2個星期開始好d,希望keep住啦

原帖由 小曳人 於 10-4-1 14:50 發表
係就係遲咗d.. but never too late 啦!
我嗰件都係乜都"唔要"
唔食飯咪tum囉.. 話唔食嘅就無得玩某d嘢
我地就如果乖乖食飯有3個故仔, 擦牙就有一個
咁佢係唔願擦架.. 不過我地話: 媽媽夠鐘同公仔講故仔喇.. 等唔等埋 ...

禁止發言

複式洋房

我就因為身邊啲屋企人成日話媽咪好惡架!你唔聽話媽咪鬧你架喇!…
所以好多時冧冧曳咗,我都未出聲,冧冧就已經驚驚坐定定。但又唔見冧冧對我敬而遠之喎,玩起上嚟一樣顛咗。

原帖由 carmanmui 於 10-4-1 22:50 發表
可能依家多左好多野食, 我地又比慣佢吾食飯又可以食其他野, 無迫開佢咁樣咁樣, 都係怪自己啦, 所以依家剛有個仔, 我會恨心d , 心痛都無辦法, 以前就係心"遠", 攪到阿女依家咁 ...
我係2007年3月1日出世架!

Welcome to My Blog:
http://hk.myblog.yahoo.com/csk0305

珍珠宮

2024年龍年勳章

我想提醒一下你呢.....你地屋企多左個人, 又突然對個大囡恨心, 因住個囡以為有了弟弟父母才變成咁樣, 令佢唔喜歡弟弟呀!!

原帖由 carmanmui 於 10-4-1 22:50 發表
可能依家多左好多野食, 我地又比慣佢吾食飯又可以食其他野, 無迫開佢咁樣咁樣, 都係怪自己啦, 所以依家剛有個仔, 我會恨心d , 心痛都無辦法, 以前就係心"遠", 攪到阿女依家咁 ...
希望每天開心渡過 ;-)

男爵府

我都知架, 所以有時空就會帶佢去玩

原帖由 Jessy 於 10-4-12 17:34 發表
我想提醒一下你呢.....你地屋企多左個人, 又突然對個大囡恨心, 因住個囡以為有了弟弟父母才變成咁樣, 令佢唔喜歡弟弟呀!!

別墅

從來都無聽話的孩子, 體貼的丈夫, 溫柔的太太.......
改變自己看事物角度....我們實在已經幸福...
努力呀...媽媽

男爵府

你吾會左我意思啦, 我指恨心係對個仔, 吾會對個仔心軟, 以前就係對個女心軟, 先攪到佢吾聽我講野, 所以第時細佬白厭, 我吾會心軟

原帖由 Jessy 於 10-4-12 17:34 發表

洋房

首頁

尾頁

跳至