興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

大宅

影冇時停的小朋友, 邊隻相機最好?
又想拍VIEDO, 拍後必須容易UPLOAD上網.

版主

版主 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 睛靈勳章

原帖由 車莉 於 10-4-1 13:43 發表
影冇時停的小朋友, 邊隻相機最好?
又想拍VIEDO, 拍後必須容易UPLOAD上網.

影相, 捕捉小朋友活動一刻, 都係DSLR 好D
Canon 有 550D, 50D, 7D...
Nikon 有 D5000, D90, D300S...

大宅

我想要D單手便可操控的相機, 而且要輕便, 因為是隨身帶的.

原帖由 chloepapa 於 10-4-1 16:14 發表

影相, 捕捉小朋友活動一刻, 都係DSLR 好D
Canon 有 550D, 50D, 7D...
Nikon 有 D5000, D90, D300S...

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

原帖由 車莉 於 10-4-1 18:05 發表
我想要D單手便可操控的相機, 而且要輕便, 因為是隨身帶的.

單手 = 輕
咁GF-1啦~

民房

原帖由 小倩 於 10-4-1 18:39 發表

單手 = 輕
咁GF-1啦~

Canon G10好似唔錯! =]

大宅

咁想問聱, 你地提意買嘅果d相機, 大約幾錢? 因為真係唔知價...
想有個預算先去買..
謝!!

版主

2018復活節勳章 版主 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

G10 已經停產la. 而家可以買g11.

原帖由 sindy.ky.wong 於 10-4-4 22:11 發表

Canon G10好似唔錯! =]

首頁

尾頁

跳至