興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

子爵府

好媽媽勳章

個文件好辛苦先打好,用word打的
我用office word 2007版

我意外delete了,之後我還原番
點知份文件宜家開唔到

出左唔知咩既野出黎

我right cliick見到呢d資料:
大小:17.9 KB (18,363 位元組)
磁碟大小:20.0 KB (20,480 位元組)

我應該點先開得番呢個檔案?

男爵府

醒目開學勳章

我嘗試打了34個英文字母到word, 再儲存, 我check個檔案都有24kB, 我估你個檔案一定唔止34個英文字母, 所以我覺得你個檔案根本還原得不好, 你可以試一試用ZAR還原
www.z-a-recovery.com

我唔記得是否免費

子爵府

好媽媽勳章

原帖由 Wilbert 於 10-4-5 22:49 發表
我嘗試打了34個英文字母到word, 再儲存, 我check個檔案都有24kB, 我估你個檔案一定唔止34個英文字母, 所以我覺得你個檔案根本還原得不好, 你可以試一試用ZAR還原
www.z-a-recovery.com

我唔記得是否免費

...

咁奇怪,我睇下我之前的word檔,裡面有大約400個中文字,都係得14.2kb

我再試還原先 thx

同埋呢,我個word file全部都係text
之前試下用notepad / wordpad/ excel 開,不過真係開得番,但變左怪獸字

咁仲有無機會轉到d字碼?
(我睇過d怪獸字,有5頁,而我個word檔大約都係5頁的,最c係個doc係重要既 )

z?$?fi
靋:H?3n? l[ 驙懼幟佩?~湋踼zg xL嵂??饕u9葮黫須> 皮拚j^舂0攤h>u纗?&:鵽?瞙,棲?寺>=視m碲O=?
??? \?<-R3? -g刞:籓哠椷痘樉
:扔玾?|k鷬?>????襓=.褋>縤hl5}@眴5;?嶷??

男爵府

醒目開學勳章

不如你試下用wordpad開個檔案, highlight一些字, 選擇新細明體字型

子爵府

好媽媽勳章

唔得呀

機乎試晒d字體都唔得

post過上網轉編碼都唔得
原帖由 Wilbert 於 10-4-6 00:24 發表
不如你試下用wordpad開個檔案, highlight一些字, 選擇新細明體字型

子爵府

好媽媽勳章

z?$?fi
靋:H?3n? l[ 驙懼幟佩?~湋踼zg xL嵂??饕u9葮黫須> 皮拚j^舂0攤h>u纗?&:鵽?瞙,棲?寺>=視m碲O=?
??? \?<-R3? -g刞:籓哠椷痘樉
:扔玾?|k鷬?>????襓=.褋>縤hl5}@眴5;?嶷?轎]. ?Y鉊2&駉?c芷z?jv:?V牯}摮菈甯詘O囝?Hl胯滓?翲?疋,F$Rm`?鎰"????WS馵 |mGC虖凶? 葠x?#P邾/,痰iZ楣qpY倡殠蝻o惿鱌癤殞情|>唑i箂c?躠}滽5?i渶Z絒j??
?v( 娹茼虞8漞??唐Kg?伈懌g蝃?篝?姐~#]OB}R痯摲繽Ym? q爻N?隹$??"救??]i)'瀾o5?氤{[o.? [(烻豪"奧t薧h€
珧TIY?D蠵錈萴??~+iz?5}R柍厥?v?歆+?貤?|k抱w琫匼.??P?o$厴璲謦?鯸嫆?v淂∥B鳳g獷tD豂等螓?_m縻n

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

個file corrupt咗, 認唔返啲字㗎啦
試咗咁多日, 睇怕你點整都無用

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

原帖由 beverly@mim 於 10-4-6 01:24 發表
唔得呀

機乎試晒d字體都唔得

post過上網轉編碼都唔得

根本唔係編碼或字型問題~

子爵府

好媽媽勳章

想起要re-do就暈啦

算啦,我都係give up啦

re-do就re-do啦
原帖由 小倩 於 10-4-8 00:08 發表
個file corrupt咗, 認唔返啲字㗎啦
試咗咁多日, 睇怕你點整都無用