自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

我想買張海馬床褥比個女, 請問有無人知海馬床褥邊隻會啱小朋友瞓架

大宅

好媽媽勳章

佢地好似得一隻係岩小朋友訓,你入到去你話想比小朋友訓就會話你知,因我個陣時生之前都係咁,入到海馬D SALES就話比我知,之後就訂左一張,印象中好似400幾蚊,唔算貴

公爵府

醒目開學勳章

我係海馬訂咗一張for bb 牀的,大概四五佰蚊左右,我都用咗差不多3年

子爵府

果隻好似係for bb床, 但我女已經6歲, 未必啱用...我老公尋日去問, 佢都無點介紹, 剩係話邊隻定軟d, 邊d硬d...
原帖由 alohababy 於 10-4-19 22:29 發表
佢地好似得一隻係岩小朋友訓,你入到去你話想比小朋友訓就會話你知,因我個陣時生之前都係咁,入到海馬D SALES就話比我知,之後就訂左一張,印象中好似400幾蚊,唔算貴 ...

大宅

好媽媽勳章

我個仔訓咯隻係雙面(一面軟一面硬)....

水晶宮

2024年龍年勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

6歲大, 不如訂佢個只, 2面床褥, 我同亞仔都係訓呢只

軟果面就冬天訓, 硬果面就夏天訓
(因為軟果面, 夏天訓, 開左冷氣都好鬼熱)

男爵府

好媽媽勳章 BK Milk勳章

我尋日訂咗張健康圍床褥,5百幾,一面硬一面軟,佢地話一係送貨(加$79.5),一係自取,但問題係,你係邊間訂就係邊間攞 ,咁大間公司竟然有D咁奇怪既規定

子爵府

咁叫咩名架?
原帖由 lanlanmami 於 10-4-20 12:56 發表
我個仔訓咯隻係雙面(一面軟一面硬)....

子爵府

咁張床褥叫咩名架?
軟果邊夏天會好熱?? 點解嘅? 質地問題??
原帖由 szeszes 於 10-4-20 13:16 發表
6歲大, 不如訂佢個只, 2面床褥, 我同亞仔都係訓呢只

軟果面就冬天訓, 硬果面就夏天訓
(因為軟果面, 夏天訓, 開左冷氣都好鬼熱)

水晶宮

2024年龍年勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

張床褥叫 "DIAMOND 鑽石" 床褥

其實, 乳膠床褥就一定比彈弓床褥熱, 因為唔透氣

軟身果面, 有薄薄既太空棉, 所以訓上去就好貼背脊
而硬身果面, 有一粒粒凹凸紋, 會無咁貼背脊

印象中佢好似要 over $1,500 左右才會送貨, 咁我再加一張太空棉墊, 真係好舒服 (不過又係夏天太熱, 我好怕熱, 所以早2個星期已經無用, pack 好佢, 年尾涼時再用, 佢個墊套可以除出來洗)

原帖由 yiubb 於 10-4-20 19:18 發表
咁張床褥叫咩名架?
軟果邊夏天會好熱?? 點解嘅? 質地問題??

伯爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 玩具勳章 醒目開學勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

我囡都係用呢張雙面床褥 , 亞囡兩面都鍾意 ,我每次同佢換床單個陣 , 都會反轉用另一面....

比上不足 ,比下有餘           願我們身體健康 ,闔家平安

子爵府

等我去門市望吓先, 多謝你嘅資料呀!
原帖由 szeszes 於 10-4-20 19:49 發表
張床褥叫 "DIAMOND 鑽石" 床褥

其實, 乳膠床褥就一定比彈弓床褥熱, 因為唔透氣

軟身果面, 有薄薄既太空棉, 所以訓上去就好貼背脊
而硬身果面, 有一粒粒凹凸紋, 會無咁貼背脊

印象中佢好似要 over $1,500 左右才會 ...

首頁

尾頁

跳至