跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

大宅

我7月頭係法國開刀,但未confirm,下次見醫生時先講

原帖由 BB成長期 於 10-4-27 15:50 發表
本人7月17會在法國開刀, 有沒有人同一天呀!!!!! 原本是想在7月23日, 但已full了沒有得book那天.

禁止訪問

禁止訪問

別墅

我都係法國開刀生, 擇咗日嗱....book好7月22日

大宅

我冇擇日架!所以邊日都冇所謂

原帖由 BB成長期 於 10-4-27 17:44 發表
你是擇日定隨意, 如擇日就打電話同doctor講先等他book hospital....我就是hospital 沒有位先choice 次選.

大宅

我同妳一樣.....我book左11點-1點, 妳幾點呀?
唔知到時會唔會有緣住同一間房?
原帖由 anniekw 於 10-4-27 22:22 發表
我都係法國開刀生, 擇咗日嗱....book好7月22日

大宅

擇左日係米貴d?

原帖由 funnyjenny 於 10-4-28 09:55 發表

別墅

可能嗰日係平日, 所以無加錢噃

大宅

日期应该无影响,但时间就有,医生话如果要特别在半夜三更生,医生收2倍,医院收3倍。
原帖由 annababe 於 10-4-28 16:31 發表
擇左日係米貴d?

別墅

我就book咗7月6日

大宅

我醫生講過如果開刀只係朝早8點前or晚上7:00後,所以我估如果揀佢診症時間可能要加錢。

原帖由 funnyjenny 於 10-4-29 00:05 發表
日期应该无影响,但时间就有,医生话如果要特别在半夜三更生,医生收2倍,医院收3倍。

別墅

BK Milk勳章

我就BOOK左6/18~~~

我就冇乜特別擇日子0既,只係孖胎,醫生建議38WEEK開刀~~~~

BOOK左朝早8點,未BOOK時間前,醫生問過我想朝早定下晝,我問有咩分別呀????佢話都冇乜,只係如果揀上晝就唔使冇得飲水食野咁耐囉~~~~咁我就即刻揀朝早喇~~~~哈哈

大宅

你揀上午醫生有冇叫你前一晚入院呀?

原帖由 phoebecky 於 10-4-29 11:53 發表
我就BOOK左6/18~~~

我就冇乜特別擇日子0既,只係孖胎,醫生建議38WEEK開刀~~~~

BOOK左朝早8點,未BOOK時間前,醫生問過我想朝早定下晝,我問有咩分別呀????佢話都冇乜,只係如果揀上晝就唔使冇得飲水食野咁耐囉~~~~咁我 ...

別墅

BK Milk勳章

原帖由 annababe 於 10-4-29 13:11 發表
你揀上午醫生有冇叫你前一晚入院呀?

呢個問題,我次次去檢查,次次都唔記得左問醫生~~~哈哈~~

聽日去檢查,記住要問~~~~

不過我自己就想晨早先入院,因為我驚之前一晚0係醫院會好緊張~~~~

複式洋房

我都會係7月15日係法國醫院開刀, 因為醫生話full晒得個日朝早有時間, 所以無得選擇. 不過今次係第二胎, 唔知個女會唔會唔憤我唔係屋企, 我都好緊張呀.

大宅

我個醫生同我講過如果朝早開刀就要早一晚入院,即係要比多一晚房錢,但我唔想囉!因為肯定成晚瞓唔著

原帖由 phoebecky 於 10-4-29 13:37 發表

呢個問題,我次次去檢查,次次都唔記得左問醫生~~~哈哈~~

聽日去檢查,記住要問~~~~

不過我自己就想晨早先入院,因為我驚之前一晚0係醫院會好緊張~~~~ ...

別墅

BK Milk勳章

原帖由 annababe 於 10-5-1 00:09 發表
我個醫生同我講過如果朝早開刀就要早一晚入院,即係要比多一晚房錢,但我唔想囉!因為肯定成晚瞓唔著

我問左醫生喇,佢話要早一晚入院喎~~~

因為約8點,就係8點已經係手術室入面開刀架喇,大約9點就會出番黎,所以如果要朝早先入院,就要4,5點去到架喇(因為原來入去手術室之前仲有一輪野搞呀,例如護士幫你剃毛)

其實我就好驚自己之前0個晚會好緊張,所以唔想早一晚入去囉,但係又冇理由4,5點入到去....所以都唯有早一晚入去lu.......

別墅

我係9-11點呀....唔知會唔會住埋一間房呢?

原帖由 funnyjenny 於 10-4-28 09:55 發表

複式洋房

book728日在法國開刀,

你地打算半身定全身痳醉呀?

首頁

尾頁

跳至