懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

B-free plus 奶樽係咪真係少口的風?

複式洋房

我買過覺得唔好用,我個仔係食得好快,不過成日會有少少流奶,可能因為D奶出得急,同埋配件又多,洗奶樽好鬼麻煩,後尾我轉晒用CHU CHU,好用好多!

複式洋房

我係B-free同chuchu一齊用ge,但唔覺BB少D風,用左一樣都會嘔奶,仲飲到個嘴周圍都係奶,洗又麻煩,反而chuchu就好用好多,拎出街都方便D~

禁止訪問

好媽媽勳章

複式洋房

我阿B(宜家得幾日大)唔識用ChuChu,反而Bfree佢就食得好好. 佢用Bfree唔多風喎. 通常我坐直佢佢已經自己細細力burp出嚟,我再掃都無mud風. Bfree個咀軟過ChuChu個咀好多,所以初生用應該容易啲. 不過佢大啲我就會慢慢train佢ChuChu,唔想花敢多時間去洗樽.

其實都係睇吓邊隻同個B夾,因為個個吸啜能力唔同,唔好太早買太多樽呀.

大宅

i used chu chu before but vomit once every day.

now my bb use b-free plus. it's easier to burp. though sometimes vomit but i think it's easier to burp than chu chu.

however, sometimes milk leaks, maybe pressure inside the bottle.

別墅

Thanks. I think I will buy B-free and Chuchu and have to see which fit my bb most!

But it is true that B-free is difficult for clean up.

複式洋房

B-free is good for my baby!

我BB出世到而家第6日都用緊B-free...ok呀..好好用...bb食得好好....我覺得真係少d風....致於清洗麻煩....我就唔怕...為左bb好麻煩d都無所謂啦...我大女(而家4歲)以前都係用B-free...用到2,3歲都不知幾好...good!

別墅

你兩個B都啱用B-free,真好。
如果啱用,我都認同麻煩洗都唔怕。
Hope mine one will be oK la, thanks!

原帖由 mei0127 於 10-5-2 20:36 發表
我BB出世到而家第6日都用緊B-free...ok呀..好好用...bb食得好好....我覺得真係少d風....致於清洗麻煩....我就唔怕...為左bb好麻煩d都無所謂啦...我大女(而家4歲)以前都係用B-free...用到2,3歲都不知幾好...good! ...

首頁

尾頁

跳至