嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

別墅

岩岩知道左bingo, 之前一次bingo, 約7 weeks 知道係twins, 但不幸兩個半月小產左~

想問下有無媽媽試過連續兩胎都係twins (P.S. 我係自然懷孕的), Thanks~

複式洋房

嘩 !!! 幾難得搵到個媽咪兩胎都係twins呀.
我對孖女下個月6歲啦, 但我又意外地有左, 都係twins, 10月預產期, 到時4件係屋企, 屋企一定嘈到不得了呀

原帖由 twins_l 於 10-5-10 15:16 發表
岩岩知道左bingo, 之前一次bingo, 約7 weeks 知道係twins, 但不幸兩個半月小產左~

想問下有無媽媽試過連續兩胎都係twins (P.S. 我係自然懷孕的), Thanks~

別墅

VERY LUCK .

別墅

原帖由 孖寶媽 於 10-5-22 12:56 發表
我對孖女下個月6歲啦, 但我又意外地有左, 都係twins, 10月預產期, 到時4件係屋企, 屋企一定嘈到不得了呀

...

咁呢胎係仔定女呀?希望妳呢胎係兩個仔啦~咁就湊夠兩個好字~~~

複式洋房

我定時有照, 但我就無問醫生佢地既性別, 我想到生果日才揭曉, 刺激好多架

我現在唸梗, 要唔要請多個工人, 話哂4件, 大果2件今年返小一啦, 花係佢地身上既時間真係多過依家2-3倍, 對B出左世, 工人又唔知攪唔攪得掂佢地, 我老公就話請多個, 但我又擔心兩個工人會唔合拍, 到時又係煩. 我已安排左個陪月架啦, 再加上我媽媽會黎幫忙, 坐月果個月就應該冇問題既.

原帖由 Snowonna 於 10-5-22 22:34 發表

咁呢胎係仔定女呀?希望妳呢胎係兩個仔啦~咁就湊夠兩個好字~~~

子爵府

環保接龍勳章 畀面勳章

原帖由 孖寶媽 於 10-5-23 23:46 發表
我定時有照, 但我就無問醫生佢地既性別, 我想到生果日才揭曉, 刺激好多架

我現在唸梗, 要唔要請多個工人, 話哂4件, 大果2件今年返小一啦, 花係佢地身上既時間真係多過依家2-3倍, 對B出左世, 工人又唔知 ...

我家姐有個朋友..孖女....大...孖仔8 年.......佢地D 名..亞大亞細....之後個兩個叫哥哥...細佬......好攪笑....老三經常變咗哥哥...

禁止訪問

男爵府

你好勁一個工人可睇2個,我依家一對孖仔都要請2個工人ar..........

原帖由 孖寶媽 於 10-5-23 23:46 發表

我現在唸梗, 要唔要請多個工人, 話哂4件, 大果2件今年返小一啦, 花係佢地身上既時間真係多過依家2-3倍, 對B出左世, 工人又唔知 ...

複式洋房

因為我冇做野既, 我同工人一齊睇2個.

你2個工人有冇唔合拍既情況出現呀 ?? 你點樣分配工作呀 ?? 放假呢, 又點樣安排, 會唔會一個放SAT, 一個放SUN ??

原帖由 kyliema 於 10-5-24 21:45 發表
你好勁一個工人可睇2個,我依家一對孖仔都要請2個工人ar..........

複式洋房

哈哈

我地叫佢地英文名既, 所以佢地都應該好清晰知道我地叫邊個.

原帖由 SAGO 於 10-5-24 09:59 發表

我家姐有個朋友..孖女....大...孖仔8 年.......佢地D 名..亞大亞細....之後個兩個叫哥哥...細佬......好攪笑....老三經常變咗哥哥...

珍珠宮

勁...哈哈...我有一個大仔, 一對龍鳯胎...我都好想再生多個,但C6 唔制...家陣屋企3個細佬, 3個工人...佢話再生就嚟唔知邊個係主人架喇.

原帖由 孖寶媽 於 10-5-24 22:53 發表
因為我冇做野既, 我同工人一齊睇2個.

你2個工人有冇唔合拍既情況出現呀 ?? 你點樣分配工作呀 ?? 放假呢, 又點樣安排, 會唔會一個放SAT, 一個放SUN ??

...

複式洋房

嘩, 3個工人

原帖由 bigbighei 於 10-5-26 12:53 發表
勁...哈哈...我有一個大仔, 一對龍鳯胎...我都好想再生多個,但C6 唔制...家陣屋企3個細佬, 3個工人...佢話再生就嚟唔知邊個係主人架喇.

...

子爵府

Poo得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 Xmas吸收勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

哈~
好攬笑...

連生兩胎都係孖真係好勁~
原帖由 bigbighei 於 10-5-26 12:53 發表

...

大宅

連續兩胎twins咁好玩~~
生twins出街已經多人望,生兩對twins真係好想同果d媽咪出下街,睇下係咩感覺,哈﹗

珍珠宮

畀面勳章

原帖由 孖寶媽 於 10-5-22 12:56 發表

...

好奇想知,係同卵定異卵呀
龍鳳媽

複式洋房

同卵

原帖由 arale1668 於 10-5-27 15:07 發表

好奇想知,係同卵定異卵呀

禁止訪問

複式洋房

...

Me too呀.....好羨慕你呀,我得一對twins.....老公唔想再要

大宅

Hi mytwin,
我自己買一個暖奶器,另外一個用膳魔師熱水暖杯座奶,
我好慳,底衫除左買多D (1款12件),沙巾好多,買靚D之外,其它拿我家姐個女D衫,孖女唔一定D衫要一樣,出街衫頭0-6個月唔駛買,我等佢地大D(6個月)先出街,只多一至兩丸怕多菌,一個病,第二個同樣病埋,最金係藥費.

奶樽12個,一齊用,睇你點睇,我想個工人唔洗成日係度洗奶樽,佢D時間用來湊亞孖B,每日晚上林睧先洗,之後放係STERILIZER整晚,第二日有得用,如果買得小,成日要洗好麻煩!!浪費水!!

叫FRIEND送COUPON比你,等到6個月大先幫佢地買衫

原帖由 mytwin 於 10-5-29 01:03 發表
孖寶媽, 看你很enjoy啦

我也是陀twin, 現待產中, 很多東西未買, 唉! 想起要使好多錢就頭痛, 所以四維問人有什麼平,靚,正

你有無用暖奶器? 一個夠用嗎?
奶樽你有無分開大細孖來用? 要幾多個樽才夠?

唔好意思新手無 ...

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至