跳至

首頁

尾頁

大宅

bb仔幾時先要飲水呀?

如題........
我前日帶亞b去健康院,
姑娘話唔駛比水亞b飲呀,
佢話亞b面黃呀,姑娘話奶粉入面都有水呀,
我驚亞b個口會乾得滯呀?

洋房

Re: bb仔幾時先要飲水呀?

醫生又係咁同我講, 但係我都係每餐食奶之前比小小水佢飲, 等佢無咁熱氣, 同d屎屎無咁硬
BB仔已在2005年4月20日出

侯爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

健康院都話吾需要比水呀b飲,但我餐與餐中間比水佢飲,
因為奶粉好熱氣,同會好口乾,而呀b都好喜歡飲水.

公爵府

草仔仔,
健康院 & 醫生都係叫我唔駛比水 bb 飲, 但係 bb 面黃, 需要多排便 & 尿尿, 我會o係佢扭肚餓又未夠鐘飲奶既情況下, 比 dd 水佢飲, 真係 dd 好喇, 如果唔係怕佢個胃適應唔到.

[/url]

大宅

蝦蝦:你生左喇....
幾多磅呀?

民房

個個醫生同姑娘都叫人唔好俾水bb飲...
但係個個有經驗o既媽咪都話一定要俾水bb飲...
我就每日俾2次...每次俾1安士...因為d奶粉真係好熱氣架...

別墅

如果個b唔熱氣, 就唔好俾佢飲水啦, 寧願佢餵多d奶重d麻... 但熱氣可能係同隻奶粉有關, 我個大b飲完惠氏就會便秘, 之後我就即刻轉左第二隻奶粉了..

首頁

尾頁

跳至