跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

好媽媽勳章

大宅

好媽媽勳章

我BB食ORGANIX,原味,喺百街有得賣,綠色既,用唔用奶開係取決於BB肯唔肯食,我BB要用水開,用奶開佢唔食,雀巢有比辨比我,我無比BB食,覺得佢太甜,我食緊呢隻係4個月以既.

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章 爸B勳章

樂樂係食媽咪自制0既米糊~
請不要點評我,謝謝!

男爵府

開頭買organix,搵奶沖,但bb極之抗拒...之後買左美素佳兒好少少,起碼肯食幾啖.

美素佳兒幾方便,就咁沖水就得,同埋自己試食過,真係幾好味,bb唔食就自己食埋佢唔好浪費. 佢寫住俾6個月以上,但我bb5個月鬆d我就俾佢試,溝得好稀

有朋友介紹healthy times,呢隻要溝奶.

大宅

原帖由 macvn123 於 10-5-15 12:33 發表
開頭買organix,搵奶沖,但bb極之抗拒...之後買左美素佳兒好少少,起碼肯食幾啖.

美素佳兒幾方便,就咁沖水就得,同埋自己試食過,真係幾好味,bb唔食就自己食埋佢唔好浪費. 佢寫住俾6個月以上,但我bb5個月鬆d我就俾佢試, ...

http://www.friso.com.hk/content/product08.jsp

請問美素佳兒米粉/麥粉....你係食邊隻呢?有多分別?
我都想買嚟俾小b食

男爵府

原帖由 thy821 於 10-5-15 13:34 發表

http://www.friso.com.hk/content/product08.jsp

請問美素佳兒米粉/麥粉....你係食邊隻呢?有多分別?
我都想買嚟俾小b食

我買米粉咋,如果食得好,下次就買麥粉.

男爵府

好媽媽勳章

我呀b係食ORGANIX麥糊 ..
呢隻牌子係有純米糊同麥糊架 ..
各位媽媽買果時要睇清楚呀 !!

大宅

原帖由 macvn123 於 10-5-15 15:15 發表

我買米粉咋,如果食得好,下次就買麥粉.

收到

大宅

好媽媽勳章

開頭比bb食係試左米糊先,適應左之後可以試麥糊.healthy times都好多人食,都應該幾好掛,不過聽d媽媽講,尼隻會越食越希(即係一路食一路變希).

大宅

i've bought healthy times and will try next month.(when bb is 6 months.)

大宅

我結果都係買左美素佳兒米粉

伯爵府

2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我BB是完Friso的奶粉, 所以應該都係俾佢試Friso的米糊..

男爵府

好媽媽勳章

點樣自制?

原帖由 gilkathy 於 10-5-15 11:50 發表
樂樂係食媽咪自制0既米糊~

大宅

家姐之前都係食healthy times, 所以而家細佬我都係買healthy times比佢食~~

禁止訪問

好媽媽勳章

大宅

原帖由 開心小花 於 10-5-17 13:10 發表
我BB是完Friso的奶粉, 所以應該都係俾佢試Friso的米糊..
我諗住2号奶粉轉Friso

複式洋房

我用粥水開糊仔,我個囡食到要(搶食),我見到佢食得咁開心,我更加開心呀~~ 不過我會好快比粥佢食,因為我覺得食粥好過食糊仔.化學成份無咁多~
JEFFREY AU 1999

JOVIE AU 2009

大宅

Healthy times 是可以用奶開的.
我阿b食咗Healthy times 的 Oatmeal cereals 兩個多星期,幾好.
用30ml奶開一大spoon 嘅cereal, 用細spoon feed. Now, once a day.

原帖由 cincin_ko 於 10-5-18 02:00 發表

請問healthy times 可唔可以用奶開ga?

大宅

琴日聽健康院姑娘講話d米糊.有奶糊同米糊.奶糊就用水開.因為本身已經有奶.如果米糊就要用奶開.佢覺得奶糊會好d.我bb未開始食,諗住都要開始去做下功課.

男爵府

我覺得用返丫b飲開果隻奶開米糊好d,

因佢習慣左果隻味,

不過可惜,我用spoon喂佢,

佢唔多鍾意食,

為有放去奶樽度畀佢吸黎食><

丫b仲係厭奶期,

想畀d米糊+果蓉佢都唔食。

原帖由 MinnieLi 於 10-5-19 16:26 發表
琴日聽健康院姑娘講話d米糊.有奶糊同米糊.奶糊就用水開.因為本身已經有奶.如果米糊就要用奶開.佢覺得奶糊會好d.我bb未開始食,諗住都要開始去做下功課. ...

首頁

尾頁

跳至