論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

我工人黎左7日,我今日炒左佢

雖然只係7日,但第三日已經開始現形,所以頂唔順,炒左佢!

大宅

Re: 我工人黎左7日,我今日炒左佢

what's your story ??
Cyrus 寫道:
雖然只係7日,但第三日已經開始現形,所以頂唔順,炒左佢!

大宅

係咪請左係香港完約既工人?

大宅

我個工人真係極品,係Singapore做過兩年半,未黎過香港。7日之內已經唔鐘意的就黑面,揀野做,識做表面功夫,叫佢落supermarket買野,未問過我就自己用我d錢買麵,其實我屋企大把即食麵。鐘意做個d工作就日日做,唔想做過d就唔叫都唔做,講大話,自把自為......仲有話唔想跟我地出街要自己留係屋企,燙3件衫用左7個字仲要唔直個隻。唉,第一次請外傭就咁,真係怕怕!

大宅

Cyrus
唉~~~請工人真係好講"緣",請著d好既就好地地...唔好既真係有排"受",最慘請佢返黎仲要睇埋佢面色!!!!!!
不過我覺得你做得好0岩...既然條友咁快俾你睇到佢既野...咁仲好...唔駛再"sign"大家時間,叫佢返鄉下啦!!!
希望你能早日搵到個合適既工人!!!

別墅

I hate the maid show black face to employer...

大宅

你好勁呀....為我地d 太太爭光....唔使受d 工人氣 , 不過我做唔到, 都係繼續返去受氣! :

伯爵府

好媽媽勳章

你好勁啊! 係咪都要陪一個月代通知金啊?

大宅

maywei, 係呀,要俾1個月代通知金+7日人工+送去走張機票,本來我都諗住同個agent bargain,但我hubby話唔好,費事俾人告,因為呢個極品真係好醒架!

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 親子王國15週年勳章

really not fair to the employer, how bad they work, we need to pay 1 month for them.Good luck to all!!

複式洋房

I had a maid before also came from Singapore, they are usually very cocky and big lier. I never hire a maid anymore.

複式洋房

I'm waiting for an Indon. helper w/ 2yrs experiences in Singapore, too. She's married, has a 9-yrs old daughter.

Very worry ...

首頁

尾頁

跳至