親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

畀面勳章

想8月自由行去 Langkawi,有冇酒店介紹?太多選擇,都唔知邊間好!

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原帖由 winwin413 於 10-5-19 19:12 發表
想8月自由行去 Langkawi,有冇酒店介紹?太多選擇,都唔知邊間好!

我揀左呢間Meritus Pelangi Resort, 係旺區, 不過要過千蚊晚.
明天會更好~~

子爵府

2024年龍年勳章

I stayed in WESTIN...it's worth ..breakfast is great...room is good too...

原帖由 LongRyan 於 10-5-19 21:13 發表

我揀左呢間Meritus Pelangi Resort, 係旺區, 不過要過千蚊晚.

禁止訪問

醒目開學勳章

大宅

hi, 我想7月去 langkawii, 2大1小, 可否比d意見有什麼好玩介紹? 你是自由行去嗎? 大約幾錢呀?
thanks you.
原帖由 jacqueline_law 於 10-5-20 08:59 發表
舊年暑假去住左 2 間 ...

水腳屋 : http://www.langkawilagoonresort.com/

同 holiday villa :
http://www.holidayvilla.com.my/

2 個細的 like 水腳屋多 d, 因為泳池有 sir 梯 ... 位置比較 pig ... 但 ...

禁止訪問

大廚勳章 畀面勳章

禁止訪問

醒目開學勳章

男爵府

winwin413

Berjaya Hotel ==> 水中高腳屋 Premier on Chalet, 真的超正, 係我首選, 但不近市區, 去遊覽車就超近.

Meritus Pelangi Resort 近市區, 有便利店, 又方便食飯.

Westin 近碼頭, 亦是不錯選擇.

Fourseason 入左去住, 就唔想出街.

大宅

回覆 2# jacqueline_law 的文章

thank you for your information.
請問cx回程可否停留吉隆坡?
可否給你blog link我看看, thanks

禁止訪問

醒目開學勳章

大宅

我都剛剛book好機票酒店31/7去langkawi, 自己上馬航book機票,2大2小約$9200, 另酒店住sheraton, 而家酒店有family package, $1700晚包2大2小早餐, 1個晚餐, 小朋友有禮物, 希望大家旅途愉快!

男爵府

原帖由 jacqueline_law 於 10-5-20 09:26 發表

我係自由行去的, 坐 cx 直航 ... 大人 $5799 ; 小朋友 $3999

copy from my blog :

個人覺得有幾個行程一定要去 :

1. 浮台 - 實在唔使多講 ... 真係好正好正 ... 魚多水清 ... 浮台又唔 long ...大人細路都啱 ...

重有艇帶你出沙灘,又可以同鯊魚一齊游水。

大宅

畀面勳章

TwinsMother

我睇緊安運的 package。現在考慮緊 Westin & Four Season。
你有冇住過這 2 間呀?

Thanks

原帖由 TwinsMother 於 10-5-20 09:35 發表
winwin413

Berjaya Hotel ==> 水中高腳屋 Premier on Chalet, 真的超正, 係我首選, 但不近市區, 去遊覽車就超近.

Meritus Pelangi Resort 近市區, 有便利店, 又方便食飯.

Westin 近碼頭, 亦是不錯選擇.

Foursea ...

男爵府

Langkawi & Malaysia (Where? Must Go?)

I go Langkawi in Jul 11...and back to Malaysia stay two days.

Where is suitable for child in Malaysia (6 years old)?

Thanks a lot!

複式洋房

Westin....very good
好近瓜鎮 & Eagle Square

王國長老

王國長老

我上個月剛去完, 住左berjaya, 印象反而不太好, 可能我係城市人,都係住唔慣呢種酒店, 房間其實處於樹林中, 很多蟻由屋的木縫爬進來, 冷氣涼度一般, 屋內衛生程度麻麻.

有一晚我開了minibar一罐可樂飲, 飲了一半放低, 大約兩小時後想再拿起黎飲, 我女喝止我, 我先見到罐上面爬滿蟻.

房間沒有牙刷, 但可以問reception拿.
我唔係經常上BK, 想搵我嘅朋友請email: [email protected]

侯爵府

請問Pelangi Beach Resort 同 Meritus Pelangi Beach Resort 其實係唔係同一間 ? 

首頁

尾頁

跳至