跳至

首頁
12345...15

尾頁

複式洋房

我自己check左2次啦~應該有3-4w啦~
仲未去睇醫生confirm啊~~

男爵府

畀面勳章

咁快驗到,恭喜晒,你Last m 係幾時呀?

複式洋房

Last M 4月15呀 其實我唔識計日子呀 可能我係2011年1月啦~哈哈
原帖由 chilongma 於 20-5-2010 14:08 發表
咁快驗到,恭喜晒,你Last m 係幾時呀?

男爵府

畀面勳章

我Last M 係4月21日,會過幾日先驗.咁你都好大機會係1月喎,係咪第一胎呀?

複式洋房

係第一胎呀
不過我次次m都唔係好準 都會有幾日上落

我每次黎m前一兩日都會腰酸酸..同埋肚仔凍冰冰
今次個胸漲左個幾星期都未m 所以買左捧捧自己驗
驗左兩次都話我中

過2日去診所check多次先~

我等你好消息呀~~:loveliness:

原帖由 chilongma 於 20-5-2010 15:48 發表
我Last M 係4月21日,會過幾日先驗.咁你都好大機會係1月喎,係咪第一胎呀?

男爵府

畀面勳章

我都好心急呀,已經試左2個月,想生第二胎,咁你有無其他唔舒服呀?

複式洋房

暫時都未有乜野特別唔舒服
不過自已身體不嬲都唔係咁好
頭暈暈 成日都有架啦

別墅

我都係剛知有左, 第二胎

大宅

畀面勳章

我都係剛知有左, 第二胎....last M 20Apr ar...probably, the due date is 25 Feb 11 ....hehe...rabbit rabbit

複式洋房

你4W幾就可以知道預產期啦?
我last m 係4月15呀
我仲未產檢 未知預產期啊~~~~

大宅

畀面勳章

ooh.....wrong info. from web....due date should be 25th Jan 11...sigh.....before CNY..........I want rabbit rabbit rabbit ar............

複式洋房

我last M是 21/4,應該1月底預產期,是老虎仔?!

大宅

2月4日立春, 所以, 如果1月尾出世, 都係老虎仔.

不過, 有時唔可以只靠 M 既 DAY 1 去計預產期, 要睇左醫生先, 醫生有時會因應個胎既大小, 再定一個預產期 (eg. 如果個胎太細, 有時預產期會推後1-2星期架)

大宅

我今日睇醫生confirm左喇....
我係第一胎, 心情又緊張又興奮, 我last m day 係 29/4, 醫生計話預產期係2月5日兔仔/女, 我老公都係屬兔!!!!

複式洋房

原帖由 annafifi 於 2010-5-29 15:58 發表
我係第一胎, 心情又緊張又興奮, 我last m day 係 29/4, 醫生計話預產期係2月5日兔仔/女, 老公都係屬兔!!!!

咁快confirm到la..我last m 30/4...基本上我會早4日(26/4)來m ....我未買嘢驗ar...

別墅

我都係30/4 LAST M,我應該係28/5黎M,我29/5買了棒棒驗,驗到呀!不過我諗住明天驗多次呀!!今次係我第二胎呀!!

大宅

畀面勳章

我都係30/4 Last M...
我應該24/5就尼M .. 26/5驗左無 ~
但係到到今日都未尼M
係唔係應該再買再驗呢??

大宅

恭喜你 claradogdog

原帖由 claradogdog 於 2010-5-30 18:50 發表
我都係30/4 LAST M,我應該係28/5黎M,我29/5買了棒棒驗,驗到呀!不過我諗住明天驗多次呀!!今次係我第二胎呀!!

大宅

恭喜你 annafifi

原帖由 annafifi 於 2010-5-29 15:58 發表
我係第一胎, 心情又緊張又興奮, 我last m day 係 29/4, 醫生計話預產期係2月5日兔仔/女, 我老公都係屬兔!!!!

大宅

原帖由 annafifi 於 10-5-29 15:58 發表

hihi....我都係29/5睇左醫生了, 醫生CONFIRMED了, 我都係29/4M COME, 但我預產期係4/2/2011, 但我都未去照, 因太早, 大約7-8WEEKS 先去照, 但我已經預約左要去生既醫院, 第一次產檢係12/8呀...唐氏係網上預約左, 等佢打來CONFIRM時間.....

係呢...你又BOOK左D 咩呀....

首頁
12345...15

尾頁

跳至