懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

NB bb 衫最好係開胸 ? 過頭笠ok ma ?

大宅

最好係開胸

大宅

原帖由 bulo 於 10-6-1 11:42 發表
最好係開胸

Since i already bought 10 pcs NB bb 過頭笠衫, but my ma said NB bb can't wear 過頭笠, i reli need to give up 過頭笠 ?

大宅

梗係開胸啦,方便好多嫁,又唔驚整到佢條頸仔

別墅

一定係開胸衫, 因為bb條頸同腰未硬, 開胸衫方便著d, 整親bb既機會微好多!

大宅

因為nb 既bb條頸仔軟, 著開胸和尚袍會好麻煩, 及會好易整親亞b, 所以都唔建議著過頭笠,
不過外國你無開胸和尚袍既, 多數外國人都係照幫bb著過頭笠既啫,
不如你先買多幾件開胸和尚袍比佢頭1-2個月著,
過頭笠留返2-3個月亞b條頸仔開始硬d先比佢著啦, 到時你幫亞b著衫又熟手, 無咁易整親佢嘛

31week <1.37Kg>     34week <正常>
36week < 2.174kg偏細> 37week<正常>
37week4days <2.8Kg合格>

別墅

都係開胸既好D!

大宅

if the pullovers you have bought are not too small, u can let bb wear them slightly later. for the first month, 開胸 is better.

大宅

BK Milk勳章

開胸好D,容易著丫嘛...
蔚蔚2006年12月5日出世,重3.77kgs;1個月重5kgs;2個月重6.6kgs;4個月重7.8kgs;5個月重8.62kgs;6個月重9.07kgs;8個月9.3kgs;9個月9.53kgs;10個月9.7kgs;12個月10.8kgs
雋雋2010年4月15日出世,重3.295kgs;1個月重4.21kgs;2個月重5.71kgs;4個月重7.17kgs;6個月重7.85kgs;8個月重8.2kgs;10個月9kgs;12個月重

珍珠宮

叻叻勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

開胸
原帖由 bbloo 於 10-6-1 11:41 發表
NB bb 衫最好係開胸 ? 過頭笠ok ma ?

公爵府

未滿月著開胸好啲, 滿了月便可著body, 當然要小心啲, 我仔都係一滿月便著body!
我將這事告訴你們,是叫你們在我裡面有平安.在世上你們有苦難,但你們可以放心,我已經勝了世界. (約16:33)Born 3.02kg/1m 4.52kg/2m 6.06kg/3m10d 7.19kg/4m25d 8.38kg/6m 8.79kg/7m 9kg/8m 9.6kg/10m3w 10.2kg/12m 10.2kg/13m 10.8kg/16m 11.2kg

大宅

頭一個月著開胸方便d, 因為成日換片.

過左滿月我鍾意過頭笠, 因為佢對腳仔唔可以 yang 開, 唔怕痛親肚仔. 聽聞識爬後更應著過頭笠.

不過, 唔知點解d 老人家好抗拒過頭笠. 所以知道 99 黎會著返和尚袍, 費時佢又話. (我較開明的媽咪而家都覺得 body 好d)

男爵府

咁著開胸一定方便啲
不過我都好早開始幫阿女著過頭笠,其實著慣左熟手左就OK,最緊要都係托住佢個頭,同埋唔好件衫笠住佢塊面,勁唔LIKE
同埋最好係個領一拉就闊嗰隻好過膊頭啪鈕款
而家天氣熱淨係幫阿女著一件我都鐘意幫佢著BODY,仲無咁怕肚仔入風添

大宅

回覆 1# sppchocho 的文章

thanks all your reply !

首頁

尾頁

跳至