婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我住在外地, 6299快要來探孫, 來住1個月, 到時c6返工, 我, bb同他們朝夕相對

我有什麼要特別注意? 請指教

我同99關係表面ok 但實際唔好 (她會向c6篤我背脊)

現在努力執屋中...

男爵府

一個字,
有咩唔滿意都推給c6同99講

大宅

方法﹕日日都唔得閒。

立即為自己或BB安排多D活動和約會,俾借口自己唔駛留在家對住6299。

再安排多D活動俾6299,day trip呀,郊遊呀,shopping呀,乜都得,總之唔好日日留在屋企。

再安排一d親子活動俾佢地同個孫玩,記得幫佢地同個孫影合照。

呢一個月,有咁忙得咁忙。在家以外是最能保持客客氣氣的地方。一關上門後,人的寛容能力就會降低。

大宅

sorry.............deleted

大宅

當佢地透明!!!!!

31week <1.37Kg>     34week <正常>
36week < 2.174kg偏細> 37week<正常>
37week4days <2.8Kg合格>

複式洋房

算啦..1個月姐,你咁問得都係唔想同佢地攪到關係差姐,1個月姐,忍忍囉客客氣氣扮下傻,無謂攪到以後日子難過啦..

男爵府

得一個月好快就過,我同佢地住左7年都冇問題

最重要係,唔啱聽說話就當冇聽過,佢講什麼都話好,但做唔做就由你,記住唔好記住佢講過說話費時激親自己
原帖由 Nula 於 10-6-8 08:23 發表
我住在外地, 6299快要來探孫, 來住1個月, 到時c6返工, 我, bb同他們朝夕相對

我有什麼要特別注意? 請指教

我同99關係表面ok 但實際唔好 (她會向c6篤我背脊)

現在努力執屋中... ...

別墅

原帖由 seasames 於 9-6-2010 03:13 PM 發表
當佢地透明!!!!!

同意, 因為我都係咁對佢地.

係佢地未當自己透明前當佢地透明, 唔好蝕底.

複式洋房

>>記住唔好記住佢講過說話費時激親自己

yes, 我就係成日記住佢講過的難聽說話激親自己

點當佢地透明? 傾偈點都要呀...

大宅

一個月眨眼就過啦!嚴格黎講都唔係要同佢地住 ge,只係佢地黎 stay 一個月咁o者。對佢地客氣 d,有咩睇唔過眼或者唔岩聽,就即刻望下月曆 count down 仲有幾多日可以'重見天日' 啦!

複式洋房

咩都要注意

首頁

尾頁

跳至