跳至

首頁

尾頁

複式洋房

禽日返工撘地鐵, 發生左見事, 一定要同各住1012媽媽分享下.

上次我大肚果陣撘地鐵返工D人當睇你唔到, 唔讓座巳經習慣, 今次當然唔例外啦, 雖然我依家己經14週, 但可能我大女係0909出世, 個肚比其他同週數既媽媽大D, 唔讓座唔緊要, 最緊要有個住企啫. 禽日係旺角轉車, 發現車廂裡面有個男人坐係度, 個頭不斷向月台方向望, 我諗佢係揾朋友, 就係入車廂果陣, 有個40+既女人推開我行入去, 跟住就係個男人個大脾度, 仲好似好自豪既, 成車人都望住佢地, 個男人好似有少少唔好意思, 話起身比佢坐, 點知依個滿口鄉音既女人就話"我鐘意坐係你度呀", 跟住仲捉起男人雙手圍住佢條腰, 係咁"UN", 好似當全世界D人死曬一樣, 到TST先落車, 其實佢地兩個加埋都成百, 要恩愛都番屋企先, 我唔想同BB一齊睇到依D變態野呀*.*

伯爵府

環保接龍勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

嘩,咩D人咁架!要洗眼呀!

子爵府

好媽媽勳章

比我實"啤"到佢爆.

複式洋房

我同一個女仔都有睥住佢地, 但個女人好似好ENJOY咁, 諗番都想嘔

禁止訪問

陪月勳章

大宅

畀面勳章

呢D通常都係偷情嘅人所為,正常人係唔會咁架~~~

男爵府

D 人好變態ar...

講開d人唔讓位la...我覺得唔讓唔緊要, 我都明d 人好想訓下...但有d 人仲要同你爭位坐, 明明我係個位前面, d 男人 or c9要推開我去坐個位, 講真, 我都費時同佢地爭, 想坐咪講聲loh, 使唔使推開我ar? 我唔係要鬧d 男人, 不過真係有d 過份, 仲要推開我坐低之後, "dup"低頭扮睇我唔到, 呢招真係無得頂..

複式洋房

咪就係, 佢地真係唔理你, 推開你先算, 我試過上胎有個女人同個男人一齊, 個男人想讓我, 但個女人竟然話: 你仲乜讓呀, 其他人都唔讓啦", 仲有次個呀伯震震下冇人讓, 結果我要起身讓, 個呀伯好唔好意思, 但其他人只係望一望就扮揾野, 一係就打機, 香港人係咪要再教育下呀? D公民意識去左邊呀?
不過我都試過有好既, 其中一次我入到車廂, 有個C6成條柱瞓曬, 結果有個女人就好大聲講: 你大肚架喎, 先生你可唔可以讓少少位比個大肚婆呀" 係我唯一一次, 覺得香港仲有好人

首頁

尾頁

跳至