夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

洋房

其實寫出黎都係想有人支持下...
c6係大陸做野,一個星期都會返黎三日,剩低我同大b係屋企, 而家細b就黎出世了! 但仍然得自己一個係屋企照顧佢(我係在職媽媽,夜晚放工去6299度食完飯就湊大b返屋企,日日如是, 因為佢唔肯跟佢地訓的)

其實一直都無乜問題,只係有時同c6嗌交就會好唔開心....琴晚又因為好少事(我話有同佢講過,佢話無,之後我就話咁當我無講啦...)但佢好似好唔服咁,態度變得好差,之後我再問佢野,佢就求其答...咁傾落去都無意思,我咪話收線lor...之後佢又唔憤氣打黎想博嗌交咁...anyway...總之最後都好唔開心咁收左線,我就訓左...

到半夜, 大b發惡夢醒左3次,係咁發脾氣 (己經連續2天),我又好累,心情又好差...根本無心機氹佢,淨係坐係度諗點解自己要咁辛苦, 成日都無得好好休息,佢又唔體諒下,好似無人係身邊支持自己咁...成日淨係識得叫佢屋企人黎陪我...有咩用姐, 佢地又唔係我屋企,有唔開心都唔會同佢地講啦....

尋晩訓得唔好,又周身骨痛,每次起身都好痛,又要抱大b.....今日返到公司又好累,無精神....真係好唔開心....其實可能係好少事, 唔知關唔關d hormone 事呢...淨係想有人關心下自己

大宅

原帖由 be_positive 於 10-6-25 17:02 發表
c6係大陸做野,一個星期都會返黎三日,剩低我同大b係屋企, 而家細b就黎出世了! 但仍然得自己一個係屋企照顧佢(我係在職媽媽,夜晚放工去6299度食完飯就湊大b返屋企,日日如是, 因為佢唔肯 ...

唔好唔開心啦 , 我都明白你的心情 , 因為我都是在職媽媽, 每天放工都要去 6299家食飯 , 有時便帶BB回家 , 所以好明白你白天又要上班 晚上又要照顧BB的辛苦 , 不過我老公不是在大陸上班 , 所以都會幫忙照顧, 不過有時都會說我沒有照顧BB好一點 , 但我真是好倦, 有時自己訓了都不知 , 不過不緊要啦 , 我們大家一齊努力呀

複式洋房

我都係呀!我仲要湊2個呀!嗌交千其唔好諗咁多,我都成日同c6嘈,少少嘢都會嘈,佢就少啲返大陸每星期2日1夜咁!佢唔係屋企訓我就返外家訓!

珍珠宮

好明白你心情, 嬲過之後就算啦, 要睇住阿B呀, 千其唔好將脾氣發o係BB身上呀, 係咪阿B聽到你同爸嘈嘈所以發惡夢呢? 我估架咋.
你哋屋企有冇可能請個工人呢? 又或者你老公唔喺香港果d日子, 爺爺嫲嫲可唔可以過來你度呢? 咁你咪冇咁辛苦囉.
同老公好好地傾吓啦, 加油!

希望一家人每日開開心心返工(返學)去, 平平安安放工(放學)來!
全世界可以睇小佢,但佢亞媽我一定唔可以!
以平常心對待無常事~~~試問有多少人能做到呢!?

複式洋房

比心機啦!一齊努力....

禁止訪問

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我支持你, 一定要堅強~~

琥珀宮

畀面勳章

請個工人啦, 成日放工一睇2會死架, 又要做家務, 工人幫下手自己輕鬆d 心情都好d, 唔好成日發老公皮氣, 佢成日唔o係屋企根本想像唔到, 你成日嬲佢都冇用架

瑪瑙宮

唔好喊,有嘢上嚟傾啦,你有咗,心情同情緒都唔係咁易控制到架,你多唔多返外家架,嗰度始終都有你D屋企人,有人陪下你嘛!!不過你可以當BK係你屋企架,多D上嚟揾我地傾計啦!!
緣是天意,份是人為,有緣相遇者,珍惜緣份的來臨

水晶宮

請個工人啦~!加油

別墅

be_positive , 加油呀!!!我知一個人在家睇住BB好大壓力,有時還會亂諗野的,有唔開心就同朋友傾下計,或者上bk呢度,唔好喊..我地會支持你的!加油呀!!!

大宅

有左BB 一定要開心架 唔好諗咁多啦 我有時好嬲都會叫自己冷靜D 同自己講再咁炆會生炆彊架

複式洋房

我都好明白!我都要照顧一個, 我個C6都唔係成日係HK, 佢唔係HK我就會番媽咪道, 咁樣會好D, 好過一個人會亂諗野!

侯爵府

畀面勳章

原帖由 be_positive 於 10-6-25 17:02 發表
c6係大陸做野,一個星期都會返黎三日,剩低我同大b係屋企, 而家細b就黎出世了! 但仍然得自己一個係屋企照顧佢(我係在職媽媽,夜晚放工去6299度食完飯就湊大b返屋企,日日如是, 因為佢唔肯 ...

其實睇你比自己個網名,你係知自己想點既人..加油啦,你得既..情緒就人人地有,到既時候,就搵人傾下,會好 d 架 !

男爵府

好媽媽勳章

我諗你老公唔係博嗌交咖,佢可能係想同你講清楚件事咖,不過可能表達得唔好,我諗唔會有一個人,會想嗌交咖,試吓同佢傾吓,講比佢知,你諗咩同需要啲咩,可能你會意想不到咖,我係一個人板嚟咖,可能你老公以為你頂得住唔辛苦咖,講比佢聽啦!

洋房

好多謝大家的關心呀...而家好好多了!
工人都請了, 希望一切安好~~得閒會上多d黎同大家傾計, 心情都好d ^^

首頁

尾頁

跳至