自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

請問好唔好食?
係唔係無味精?

thank you!
我把平安留給你們,我將我的平安賜給你們;我所賜給你們的,不像世界所賜的一樣。你心裏不要煩亂,也不要膽怯。(若 14:27)
Happy moments, praise God. Difficult moments, seek God. Quiet moments, worship God. Painful moments, trust God. Every moment, thank God!!!

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我仔學校係訂呢間KA
我試過OK KA
味精..我唔知佢有無落BO,因唔係好覺

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

ok啦,不過呀女覺得陽光好食d
如果乎學校訂漢莎,佢地會安排參觀佢地係機場嘅工場

大宅

webjen, 我個囡學校都係訂呢間, 我對LSG好放心喎, 因為佢提供航空膳食, 起碼一定衛生, 至於味精, 我諗間間都一定落囉~~

珍珠宮

原帖由 蛋豬 於 10-6-27 22:56 發表
webjen, 我個囡學校都係訂呢間, 我對LSG好放心喎, 因為佢提供航空膳食, 起碼一定衛生, 至於味精, 我諗間間都一定落囉~~

依家諗緊訂飯定係自己送,可能食一排訂飯試下先!
我把平安留給你們,我將我的平安賜給你們;我所賜給你們的,不像世界所賜的一樣。你心裏不要煩亂,也不要膽怯。(若 14:27)
Happy moments, praise God. Difficult moments, seek God. Quiet moments, worship God. Painful moments, trust God. Every moment, thank God!!!

伯爵府

不加味精, 但落雞精呢!

子爵府

hi! 我阿囡學校一向訂呢間,不過佢話難食,而家帶飯。

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 蛋豬 於 10-6-27 22:56 發表

yes, 我仔都係食呢間, 我覺得好唔好食都係其次(好味當然好啦), 衛生同健康先係最重要, 做飛機餐的, 信得過佢一定乾淨, 我估應該就冇味精, 連鹽都少落, 因阿仔成日話d餸冇味喎
孩子之心有如泥膠,當它還是柔軟可塑時,請好好把握時間,塑造你心中所愛。「忙碌」、「疲倦」永遠不是好借口,孩子大得很快,今日拿不出時間會變成明日的遺憾!

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 hui_bb 於 10-6-28 12:51 發表
不加味精, 但落雞精呢!

妳就想喇, 雞精比味精貴咁多。
孩子之心有如泥膠,當它還是柔軟可塑時,請好好把握時間,塑造你心中所愛。「忙碌」、「疲倦」永遠不是好借口,孩子大得很快,今日拿不出時間會變成明日的遺憾!

珍珠宮

原帖由 Giant 於 10-6-28 13:12 發表

yes, 我仔都係食呢間, 我覺得好唔好食都係其次(好味當然好啦), 衛生同健康先係最重要, 做飛機餐的, 信得過佢一定乾淨, 我估應該就冇味精, 連鹽都少落, 因阿仔成日話d餸冇味喎 ...

無味 mouth:

珍珠宮

開心吸收勳章 醒目開學勳章

我小朋友學校訂呢間, 除左開頭幾個月okay, 越來越難食, 學校仲規定最少要食半合飯, 試過有女同學望住合飯, 坐喺度喊 ~

大宅

醒目開學勳章

我阿女間學校都係食呢間, 學校就話要標榜少鹽、油 & 糖, 咁學校都講左話難食, 如果要好食, 就鹽、油 & 糖都多, 對小朋友唔好, 如果家長想試, 就可以加入家長協作會 (即每日都去學校做義工睇住 d 小朋友食飯), 咁每日都會有一個 lunch box 做午飯

我雖然冇食過, 但阿女話都幾好食, 學校就規定一定要食晒, 我諗都幾好丫, 如果自己帶飯, 佢食幾多, 都冇人知, 如果係學校食飯, 有姨姨睇住都唔慌食得少......如果學校 d 飯係難食, 咁咪可以顯得屋企 d 飯好食, 食多 d 囉.......

伯爵府

原帖由 chung_ma 於 10-6-28 13:10 發表
hi! 我阿囡學校一向訂呢間,不過佢話難食,而家帶飯。

me too... 做左帶飯入 , 因為太難食la

大宅

醒目開學勳章

飛雞餐一向難食,賣比學校都分別不大啦。

珍珠宮

原帖由 嵐嵐mimi 於 10-6-28 15:20 發表
我雖然冇食過, 但阿女話都幾好食, 學校就規定一定要食晒, 我諗都幾好丫, 如果自己帶飯, 佢食幾多, 都冇人知, 如果係學校食飯, 有姨姨睇住都唔慌食得少......如果學校 d 飯係難食, 咁咪可以顯得屋企 d 飯好食, 食多 d 囉.......

學校規定要食晒 ~~ 我無想過會咁規定添,仲諗住自己帶飯的話,我可以睇番佢食左幾多,食飯盒反而唔知!!
我囡食飯慢吞吞又食得唔多,要佢食晒 d 飯真係知味道

侯爵府

好媽媽勳章

答傘問句, 邊只保溫飯壺好d ?
原帖由 webjen 於 10-6-28 16:34 發表

學校規定要食晒 ~~ 我無想過會咁規定添,仲諗住自己帶飯的話,我可以睇番佢食左幾多,食飯盒反而唔知!!
我囡食飯慢吞吞又食得唔多,要佢食晒 d 飯真係知味道 ...

珍珠宮

原帖由 ShinTeresa 於 10-6-28 16:36 發表
答傘問句, 邊只保溫飯壺好d ?

我留意過 d comment, tiger & 印象,最多人話好!

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 ivory0915 於 28/6/2010 13:48 發表
我小朋友學校訂呢間, 除左開頭幾個月okay, 越來越難食, 學校仲規定最少要食半合飯, 試過有女同學望住合飯, 坐喺度喊 ~

你小朋友學校係一盒盒呀
我仔學校唔係KA
佢地係每人都"不"D比佢地既唔夠食就再"TIM"
我仔成日都TIM飯餸
我問佢係咪得你一個係咁大食佢話佢地個個都係咁KA
尤其佢地食咖哩嗰餐,佢地話要快要有得再TIM食,唔係就好快比人TIM晒
就咁如果係難食既都唔會有小朋友不停去TIM食.

珍珠宮

原帖由 kellyly 於 10-6-28 17:20 發表

你小朋友學校係一盒盒呀
我仔學校唔係KA
佢地係每人都"不"D比佢地既唔夠食就再"TIM"
我仔成日都TIM飯餸
我問佢係咪得你一個係咁大食佢話佢地個個都係咁KA
尤其佢地食咖哩嗰餐,佢地話要快要有得再TIM食,唔係就好快 ...

係唔係有自家飯堂先有得添食?

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 webjen 於 28/6/2010 17:22 發表

係唔係有自家飯堂先有得添食?

呀仔學校係有飯堂
我唔知係咪咁有得TIM食
因之前睇電視講學校既膳食
灣仔聖X各都同我仔學校咁食幾多就"不"幾多,唔夠就再"不"
我唔知其他學校係咪咁呀

首頁

尾頁

跳至