自由報料

跳至

首頁
12345...6

尾頁

大宅

亞仔今年升小一, 但佢比較細粒加上是細仔. (人地覺得佢似 4 歲, 實則已 5.5 歲). 唔知買咩野書包好. 而 SPI 既書包又覺得好重. 各位媽咪有咩好提議.

男爵府

去SANRIO買個大少少既去街背狼都夠用gala

水晶宮

好媽媽勳章

lego 唔錯,輕

千萬唔好買C字頭澳洲果隻,我舊年買左,四百幾蚊,又貴又重,勁後悔.....

原帖由 Gar 於 10-6-28 10:11 發表
亞仔今年升小一, 但佢比較細粒加上是細仔. (人地覺得佢似 4 歲, 實則已 5.5 歲). 唔知買咩野書包好. 而 SPI 既書包又覺得好重. 各位媽咪有咩好提議.
「知足者,常樂也;不知足者,富亦憂。」

超級版主

2024勳章 2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 超級版主 環保接龍勳章 大廚勳章 親子王國15週年勳章

我依家都煩緊書包
我自己就幾鍾意spi.....但未叫個小朋友試過囉

侯爵府

2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

唔係喎...有一日我去 荃灣 吉之X, 睇到個粉紅色細款(一至三年級用)的SPI書包, 個書包好輕, 我都好鍾意 $410, 但我冇帶阿女去試揹, 所以冇買.

原帖由 Gar 於 10-6-28 10:11 發表

侯爵府

我想問吓, 這款書包在那裡可以買到???

原帖由 patpat234 於 10-6-28 11:41 發表
lego 唔錯,輕

千萬唔好買C字頭澳洲果隻,我舊年買左,四百幾蚊,又貴又重,勁後悔.....

水晶宮

好媽媽勳章

吉之島有

原帖由 katie0921 於 10-6-28 12:09 發表
我想問吓, 這款書包在那裡可以買到???
「知足者,常樂也;不知足者,富亦憂。」

侯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 patpat234 於 10-6-28 12:17 發表
吉之島有

lego 好用嗎 ?? 大約要幾錢個呢 ?? 唔該.

別墅

細款(一至三年級用)的SPI書包, 個書包真係好輕架 ~ 我已買左俾個女...

侯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 CY2004 於 10-6-28 13:11 發表
細款(一至三年級用)的SPI書包, 個書包真係好輕架 ~ 我已買左俾個女...

咁你响邊度買呢 ?? 幾錢呀 ?? 唔該.

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

del..................

侯爵府

我諗我睇到個款SPI書包, 會係同你一個款, 真係好輕, 你係邊到買呀...要幾多錢?

原帖由 CY2004 於 10-6-28 13:11 發表

珍珠宮

好媽媽勳章

我細女學校唔多書, 我買了sanrio玉桂狗(日版), 輕d, 拉錬好順.

唔好買前面一塊膠cartoon公仔個d, 好重.

珍珠宮

醒目開學勳章

朋友告知SPI version 系列細碼好輕, 大家可去睇吓. 我自己未去睇過SPI. Lego 我在sogo睇過, 都係好輕,價錢約二百到尾.

男爵府

畀面勳章

原帖由 chilli 於 10-6-29 01:33 發表
朋友告知SPI version 系列細碼好輕, 大家可去睇吓. 我自己未去睇過SPI. Lego 我在sogo睇過, 都係好輕,價錢約二百到尾.

我見到SPI都要$4XX, 有$2XX?? 係邊度有?

子爵府

2018復活節勳章 醒目開學勳章

早排jusco做SPI特價,(超輕果款),折左都係25x..我買左個粉紅色,留黎9月開學用.

侯爵府

我都係睇到這款書包, 但我睇時冇特價要$410, 冇買....唔知今個星期日去買有冇特價呢....

原帖由 yuyumon 於 10-6-29 08:10 發表
早排jusco做SPI特價,(超輕果款),折左都係25x..我買左個粉紅色,留黎9月開學用.

大宅

我女鐘意My Melody書包, 佢唔鐘意SPI的書包, 但佢學校都多書, 請問有咩好介紹? 有無輕D又護脊?

原帖由 YanYan0116 於 10-6-29 00:01 發表
我細女學校唔多書, 我買了sanrio玉桂狗(日版), 輕d, 拉錬好順.

唔好買前面一塊膠cartoon公仔個d, 好重.

男爵府

阿囡用緊SPI (2個月) , 我覺得都好重, 佢話條頸有痛,
想小二買其他, LEGO 佢話唔鐘意,試都唔試.
有無其他介紹?

子爵府

醒目開學勳章

dr,kxxx都幾輕架

首頁
12345...6

尾頁

跳至