夫婦情感

跳至

首頁
12345...11

尾頁

大宅

決定同老公離婚喇............

上星期決定同老公離婚, 本來已經放低咗, 但老公今日話會同我爭個仔, 又令我好唔開心......... :-( 我一心諗住同個仔過新生活, 但點解佢唔俾條路我地行, 係都要係我生活中出現, 係都要破壞我......... :-(

子爵府

Re: 決定同老公離婚喇............

點解要離婚呀?係咪佢想用個仔留住妳呀?唔好喊啦!

大宅

因為佢出面有第二個, 但仲要話我對佢唔夠好. 我已經無喊喇, 因為覺得佢唔再值得我為佢喊, 只係唔開心點解佢仲要攪我同個仔.......

大宅

唔好唔開心la, 但真係諗清楚行呢一步??? I mean 離婚。

子爵府

係咪佢唔想離婚呀?有時啲男人係咁犯賤,雖然有第二個女人,但又唔想離婚,妳哋有無傾過呀?

大宅

冬菇頭,

係呀, 其實呢件事已經擾攘咗成個幾月, 我由好傷心到而家對佢咩感覺都無晒, 只想快d可以攪掂呢件事.

大宅

christywai:
妳囝囝好細個喎, 有冇好好同你先生坐低冷靜傾下呀?????

男爵府

我都覺得你個仔仔好細個...咁佢係咪已經同個個女人好耐喇?? 點解你會知佢有第二個既??

男爵府

唔好唔開心啦∼咁你自己可唔可能照顧到你個小朋友呀??
★?我家特破7000位客人喇?☆ [/url] ..+°。照咗喇..肚入面嘅小b係女仔嚟咖..+°。

大宅

通常女人win機會高﹐因為對方有外遇先
妳可以問吓啲律師先

男爵府

Irene_BB 寫道:
通常女人win機會高﹐因為對方有外遇先
妳可以問吓啲律師先

不過都要睇吓女方有冇能力(means 經濟能力),
如有,問題不大,因仔咁細是好須要媽媽照顧的。

大宅

你有冇野可以証明佢有第三者?如果有,到時可能你勝訴機會,會重大d!唔好放棄呀,支持你o架!
昨天已逝,明日是迷,今天的樂,盡力而為^-^

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章

Christywai
我都會支持你, 希望你個仔可跟你.

男爵府

你有沒有工作亞, 通常法官會將年紀小的孩子判給女方, 你要做一O的準備, 例如:證明你可以照顧好孩子, 最好是有一套教育他的計劃.
有O的男人真的好賤, 什麼著數都要, 你一定不要受他的影響.同BB一齊開始新的生活.

祝福你.

侯爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

Christywai,

Read your story as before, 我會支持你. ADD OIL!!!

翡翠宮

你同個衰佬講佢要仔就同第二個女人生個啦, 呢個係你命根佢能否擔保個女人一定會視囝囝為己出咁看代呀? 老實講根本就無可能既事黎, 再者, 我都覺若果你有能力即係話你有工作同屋企有人可以幫到你在工作時間湊仔或你有能力請工人夜晚有足夠時間親子等, 你一定勝數, 雖然我未離婚但我深信若我有咁既一日我一定可以爭到d仔女的, 因為我不留都有親子麻.

大宅

其實而家唔係我唔肯俾機會佢, 係佢唔肯返轉頭, 所以已經無計傾喇. 我而家只想爭番個仔, 我有做嘢架, 收入同佢差唔多, 所以我唔覺得我一定輸, 但打官司要洗好多錢, 呢個反而係問題囉. 佢上個月send過好多sms俾個女人, 其中一個俾我睇到佢話好掛住個女人, 好想攬住佢瞓喎! 咁仲唔係有嘢! 但我無實質證據, 我朋友都幫我問過律師, 佢話如果有證據, eg影到相, 咁佢就一定爭唔到個仔!

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

法官會考慮:

1.你地都要返工,daytime who take care of bb,妳要搵個健康,錫bb的,可信任的人選,
2.你地工作性質,收入-要否ot,輪更,收入穩定?
3.有捉姦証據?

大宅

記住一定要搵"善"養費, 最好一筆過, 因為好多老豆好賤0架, 比左頭幾個月就無左影, 但係又試過一個case,個男一直話冇錢, 結果比佢前妻告到坐牢, 直大快人心!

子爵府

真係一定要攞贍養費,就算妳自己有收入,真係唔夠應付個仔支出,遲啲佢讀書啲錢真係好似倒水架,一定要保障自己同個仔。

首頁
12345...11

尾頁

跳至