婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

由我結婚到我生左bb點解你一d都唔幫我?
話說我結婚我女家d人情全部你扲曬..
同我講等我生完bb扲lee d $ 買野比我補身
但係由我生完果一個月 你咩都冇整過比我食
(因我係99屋企坐月)但我亞媽知我係冇啖好食
佢都冇理過我!我都算數!我隻口不提!
到你上黎探我...就同埋我99一齊黎話我...幫住我99..叫我唔好餵人奶..你知唔知果刻我幾傷心?
到坐完月之後我有時會返屋企訓因為頂唔順我99
我全家人到好歡迎我..唯獨你一d都唔歡迎..
好啦!亞b6個月既時候係咁叫我比亞b我99湊
你明知我唔會比...都唔鍾意聽.但係點解你仲係咁講?
仲要幫住我99...右話我唔做家務..我做果時你知咩?
右話我唔識湊..
到左琴日..你右係咁不斷係咁話叫我比我99湊
右叫我去做野!成日係咁係度講$$$$..
我一仙都冇用過你....
我最唔鐘意你成 日都幫住我99(唔係係我99面前)
我係你既女黎嫁..點解你唔幫下我!??
我全家人都好支持我做全職MAMA...因為佢地知我99D 衰野!
我最憎你成日叫我出去做野..你自己有冇諗過我地頭家會散曬..就係因為你掛住做野而唔理我地呀!
我真係唔想步你後麈囉!

男爵府

好媽媽勳章 BK Milk勳章

我好明白你既感受,因為我媽都係錢字開頭

呢到有個網友"大少拉"佢話呢個係婆媳關係區,係到講自己阿媽會比佢話架,因為我啱啱都係呢個區講自己阿媽,比人"哈哈"囉,仲無辱我添

洋房

其實大家都系傾下計,講下心事,諗住大家都系女人會明白D,都冇分系邊個區啦,大家都系找個舒緩情緒既地方,想開心D,望月,你唔好唔開心,每人都有自己諗法,你好好計劃下個BB啦,有左BB成個人就會唔同晒,到時你對媽媽都可能有唔同睇法

男爵府

好媽媽勳章 BK Milk勳章

原帖由 bebe.chiang 於 10-7-9 16:58 發表
其實大家都系傾下計,講下心事,諗住大家都系女人會明白D,都冇分系邊個區啦,大家都系找個舒緩情緒既地方,想開心D,望月,你唔好唔開心,每人都有自己諗法,你好好計劃下個BB啦,有左BB成個人就會唔同晒,到時你對媽媽都可能 ...

多謝你,我唔係想分得咁清,只係有人攪事,我開POST都係呻吓,但有人好似針到我囉

子爵府

:-( :-( :-(

子爵府

:-( :-( :-(

信唔信每個啊爸、啊媽都覺得自己好愛自己的子女的。
而我們做子女的,雖然被自己阿媽、啊爸傷害過,但理智上從來沒有懷疑過父母親對我們的愛。我們也愛我們的父母。
在這裡講我們被父母傷害了,不等於說我們不愛父母。也不等於說我們的父母不愛我們。只是愛的方式、愛的先後次序不同。有些人愛錢多過愛一切。有些人愛面子多過愛家人。

首頁

尾頁

跳至