夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

別墅

你地每年結婚紀念日, 會唔會叫老公 / 兩公婆 一定要送樣野俾對方架?

就快要我地結婚週年, 每年我都會送一張卡比老公, 亦要求佢要送一張俾我, 因為好多時佢都唔記得!

不過我有個朋友, 佢每年都要老公送隻介子俾佢, 唔使好貴重, 但一定要一隻, 我同佢講, 我祝福佢介子可以帶到十隻手指同腳指都有!

又有一位朋友, 佢地兩公婆年年結婚週年都放假去玩, 都幾好喎, 真係年年如是, 今年15週年啦!

你地又如何呢?分享下!
珍惜生命、把握今天,因為仍活著不是偶然,也不是必然! :-P

子爵府

Re: 你地每年結婚紀念日, 會唔會叫老公 / 兩公婆 一定要送樣野俾對方架?

咁我又無咁要求...不過我會嗲佢扭佢買嘢俾我玩,今年我就成功扭掂佢買盆$25盆栽俾我玩(種)~~~!!!

男爵府

Re: 你地每年結婚紀念日, 會唔會叫老公 / 兩公婆 一定要送樣野俾對方架?

聽日就係我結婚6周年啦,唔知老公記唔記得呢?不過我地都冇慶祝同冇禮物架!
直明月耀安
極星輝照長

男爵府

我重有四個月才到一週年
以前生日、聖誕等等我都隨便老公買野比我, 但結婚週年禮物我一定會好好計劃一下要d乜野

別墅

無架, 隨心, 有$咪送野law, 無$咪一個kiss 都好sweet~

別墅

D男人成日都冇記性,佢地自己記得就已經好好喇 :mrgreen:

珍珠宮

我老公通常擺酒果個結婚週年冇咩表示~
註冊果個重視d ga wo!
佢呢幾年都送介指~
我都想10隻手指+腳指都戴唔晒~

男爵府

6月1日就係我22歲生日 & 結婚3週年紀念喇!!
我老公就一定記得, 但送咩就真係唔知??
我唔會有d咩要求, 只要佢陪我就得o家喇~~
舊年佢番個份工仲要ot, 搞到成8點幾先番到黎同我慶祝生日, 我只係o係屋企同個仔玩 & 佢叫人送左d花黎比我...咁就過我我生日喇! 真係好唔開心~ 今年佢轉左工番夜班, 要1pm先番到黎, 之後都唔知去邊好?? 我問佢佢又唔答, 宜家我都好心急~~我都好想佢每年送一隻耳環比我, 因佢宜家送左2隻比我, 今年第3年, 而我有9個耳洞, 咁起碼都一齊9年後先再諗送介指個d...而我冇野做, 我都諗咩送咩比佢好?? 真係好頭痛呀~~ :-(

男爵府

我無架, 結婚十幾年都無喎. :-( :-(

男爵府

MrsTing ,

做咩當年結婚揀自己生日咁失察呀!! 咁每年咪收少一份禮物囉~~

版主

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

隨心~ 無特別去攪d咩慶祝
該用戶已被刪除

男爵府

唔記得lu!

別墅

唔會. 佢鍾意就送囉, 我又唔太介意. 不過就一定會食飯慶祝下囉

子爵府

我冇要求架,亦都覺得唔好費錢買野.
我地以前每年都出外旅行,有咗小朋友後就去食 buffet or short trip, 點都要察餐勁啦!

男爵府

我冇所謂架.....都唔係一定要有禮物ge,有~~就梗係好la,冇咪算law.....不過佢一定要記得果日係咩日子....唔可以忘記,如果唔係我一定會好唔開心.....總之佢錫我,愛家庭,佢開心咁就係我日日都收到最好ge禮物了.

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

不嬲都未慶祝架,結婚第一年我自己都唔記得咗紀念日,今日又係 :lol:

別墅

大小不梁 寫道:
我冇所謂架.....都唔係一定要有禮物ge,有~~就梗係好la,冇咪算law.....不過佢一定要記得果日係咩日子....唔可以忘記,如果唔係我一定會好唔開心.....總之佢錫我,愛家庭,佢開心咁就係我日日都收到最好ge禮物了.

agree!

水晶宮

2018復活節勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

No because all $$$ are kept by me.
My husband always says "you can buy what you like because you have kept all the finance".

公爵府

畀面勳章

無規定一定要送禮物既, 但果日一定會去食餐飯!

首頁

尾頁

跳至