自由講場

跳至

首頁
12345...8

尾頁

大宅

好媽媽勳章

(商台)2010年8月2日 星期一 09:58[url=]終審法院
[/url]法官包致金的姪女,今年初在司徒拔道一宗交通意外中,掌摑警員,她早前承認襲警、不小心駕駛及拒絕[url=]酒精呼氣測試
[/url]三項罪名,今早在東區裁判法院,被判感化十二個月、罰款八千元及停牌一年,感化期間要到[url=]美國
[/url]進行針對精神問題的住宿治療,為期三個月,返港後再進行戒酒治療,並定時提交進度報告,如果感化官不滿意進度,可要求法庭延長感化期。裁判官指,被告已有兩次襲警記錄,今次的案情更嚴重,如果不判罰,會對公眾帶來錯誤訊息,但被告的感化及心理報告指出,她患有燥狂[url=]抑鬱症
[/url],導致有酗酒問題,考慮到被告有好的學歷及家庭背景,認為她應該接受治療,因此不考慮判監。
三十三歲被告,今年一月二十七日凌晨,在司徒拔道,駕駛私家車與另一輛車相撞,警員要求她做酒精呼氣測試,她企圖離開現場,並掌摑一名警員。

憤怒!

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

無計....
報有病真係大晒~

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

又係感化令! TOO BAD!

珍珠宮

環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

過份

一個人之所以快樂,不是因為她擁有得多, 而是因為她計較得少

侯爵府

三度襲警判感化,個原因係人地有良好教育同家庭背景,咁咪即係「有錢」唔洗坐監囉
8-)

侯爵府

總之有財勢, 有病無病都唔重要, 一定唔使坐監...

原帖由 paklok 於 10-8-2 10:32 發表
無計....
報有病真係大晒~

男爵府

好媽媽勳章

咁...警察自此之後就有難喇~mouth:

大宅

一早知呢個女人無事.
因為她有強勁後台.
香港的法律, 你還相信嗎?

大宅

好媽媽勳章

原帖由 二小姐 於 10-8-2 10:35 發表
三度襲警判感化,個原因係人地有良好教育同家庭背景,咁咪即係「有錢」唔洗坐監囉

好多人都有情緒病,但都要坐,何况三次喇!律政司出面上訴啦!如果唔係,個個洗一千幾百去睇下精神科,跟注就醉駕,毒駕都唔駛坐啦!

男爵府

無計....而家有錢有家底就是大晒,樣衰都可以做香港小姐啦..

珍珠宮

好媽媽勳章

[/url],導致有酗酒問題,考慮到被告有好的學歷及家庭背景認為她應該接受治療,因此不考慮判監。

即係點呀:tongue: 係咪即有錢有面有家底就唔駛坐監:;pppp:

禁止訪問

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

大宅

好媽媽勳章

原帖由 lamlamabc 於 10-8-2 10:41 發表
無計....而家有錢有家底就是大晒,樣衰都可以做香港小姐啦..

大宅

好媽媽勳章

原帖由 海妮 於 10-8-2 10:41 發表
,導致有酗酒問題,考慮到被告有好的學歷及家庭背景,認為她應該接受治療,因此不考慮判監。

即係點呀:tongue: 係咪即係有錢有面有家底就唔駛坐監:;pppp: ...

監房嘅設計係唔適合D大富大貴嘅人住架!

水晶宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 有「營」勳章 貢獻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 hashtag影視迷勳章

好的學歷及家庭背景
就唔洗坐監, 咩道理呀???
佢殺人都得架啦!!!!!

翡翠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

有遊行我一定去!!!!!!!!
香港撒瑪利亞防止自殺會熱線:23892222
撒瑪利亞會熱線(多種語言)︰28960000
生命熱線︰23820000
東華三院芷若園熱線︰18281
社會福利署熱線︰23432255
醫院管理局精神健康專線(24小時精神健康熱線諮詢服務):24667350
明愛向晴熱線:18288

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

即係到美國渡假 ,

原帖由 mtqueenie 於 10-8-2 10:32 發表
(商台)2010年8月2日 星期一 09:58終審法院
法官包致金的姪女,今年初在司徒拔道一宗交通意外中,掌摑警員,她早前承認襲警、不小心駕駛及拒絕酒精呼氣測試
三項罪名,今早在東區裁判法院,被判感化十二個月、罰款八千元及停牌一年,感化期間要到美國
進行針對精神問題的住宿治療,為期三個月
,返港後再進行戒酒治療,並定時提交進度報告,如果感化官不滿意進度,可要求法庭延長感化期。裁判官指,被告已有兩次襲警記錄,今次的案情更嚴重,如果不判罰,會對公眾帶來錯誤訊息,但被告的感化及心理報告指出,她患有燥狂抑鬱症

男爵府

好媽媽勳章

>都話佢一定唔使「坐監」!<

“....當中 3 個 月 要 前 往 美 國 接 受 治 療 ....”

我就唔信香港無得醫?
果3個 月 咪係美 國 「嘆」!

翡翠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

有錢原來可以打警察啦!!

有錢真係可以隻手遮天!!!
香港撒瑪利亞防止自殺會熱線:23892222
撒瑪利亞會熱線(多種語言)︰28960000
生命熱線︰23820000
東華三院芷若園熱線︰18281
社會福利署熱線︰23432255
醫院管理局精神健康專線(24小時精神健康熱線諮詢服務):24667350
明愛向晴熱線:18288

珍珠宮

好媽媽勳章

原帖由 runrun 於 10-8-2 10:51 發表
>都話佢一定唔使「坐監」!<

“....當中 3 個 月 要 前 往 美 國 接 受 治 療 ....”

我就唔信香港無得醫?
果3個 月 咪係美 國 「嘆」! ...

hk冇得醫咩 , hk囚犯都可以睇醫生架

首頁
12345...8

尾頁

跳至