想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

有一個仔,想要多一個,但心情十分之緊張,之前咩都唔知,唔多在意,又後生,覺得一切都係天意,依加剛開始就覺得困難從從,成日留意身邊朋友既懷孕消息,攪到好似要鬥快咁,成日唸d唔等駛野,我覺得自己心理不平衡.
仔細個時,唔想咁快有;想有時又驚冇,又驚生多一個仔or孖仔……
我太緊張 and唸太多,我要享受我我擁有的
發洩完畢,從新上路

大宅

Nice to meet you 同道中人,
為左生仔, 日日計住day,我訓著覺,你問我day,我都場答得出,唔想俾親朋好友知道試緊,怕成日問住
有未呀?”,所以都冇同人傾過.

不過,在過這裡發下
“up fung”
心情好似放鬆左

別人既事不要在意,何況自己生育過,要對自己有信心(但係講完後,都好似仲係冇信心咁既haha

原帖由 seababy 於 10-8-3 12:19 發表
我原全同你一樣呀!又係有一個仔,之前諗住等多兩年先生,但最近同老公傾傾下,就覺得而家都ok,所以都開始左,我都好驚想有又有唔到,仲好希望係囡tim~~我地一齊努力啦~~ ...

大宅

3 yr old, 早前要面試kindergarten,完全冇諗過呢個問題,依加份工好清閑,成日有時間唸呢d,愈唸愈擔心,可能我以前cycle不大正常掛,雖然唔係大病,但係有d擔心啦.
我唔想有壓力,希望可以吹吹水+不想太多+分散注意力
其實有
一擊即中經驗證明你地質素唔差,唔駛擔心la

原帖由 seababy 於 10-8-3 15:02 發表
我既感覺同你好似,我老公成日話有亞仔都係一擊即中,只要今次又係咁,又好易有....但...我又唔認為係咁law,自己年紀又大多,有既機會又會細左啦,佢都唔明~~我同你一樣,唔敢同家人朋友講plan緊生第二個,驚到時生唔出,都唔知點交代 ...

大宅

有時,想等個細既訓左先行動,唔覺意連老果兩個都著埋

原帖由 sllee 於 10-8-4 10:00 發表

Natnatbb, Same for me:

有了一個小朋友,有時真是很累, 而這幾年C6&自己工作量都有增加,所以我地都是盡力而為, 放工湊仔都好累,上床 10 分鐘都冇就瞓咗,Sunday 工人姐姐放假就重慘...再加上年齡大了...

同妳想法一 ...

大宅

I heard that 有-->易生仔; 冇-->易生女. not sure

the logic is, if women got it, she will has thin secretion which favor the movement of sperm.

原帖由 史迪仔 於 10-8-5 01:37 發表
其實我想問各位已bingo嘅jm,你地bingo果個cycle dodo有無高潮架?聽人講話有高潮易bingo,唔知真定假!

大宅

方間傳言,唔知真假.
不過,如果咁易控制到,千億新抱甲就唔駛見到千億新抱乙既"kings"底"dup"心口啦. haha

原帖由 BabyISC 於 10-8-5 10:02 發表
I heard that 有-->易生仔; 冇-->易生女. not sure

the logic is, if women got it, she will has thin secretion which favor the movement of sperm.

大宅

原帖由 史迪仔 於 10-8-5 18:34 發表
但我想知呢度已bingo嘅jm有無高潮呢?我成日仍住因為c6射嘅時候撞唔啱高潮,因我有個仔時,咁啱高潮時夾到c6射,所以可能咁先至咁耐都唔中!

大宅

原帖由 史迪仔 於 10-8-5 18:34 發表
但我想知呢度已bingo嘅jm有無高潮呢?我成日仍住因為c6射嘅時候撞唔啱高潮,因我有個仔時,咁啱高潮時夾到c6射,所以可能咁先至咁耐都唔中!

大宅

then, why the "billion-million daugther-in-law" does not do that ?

://forum.baby-kingdom.com/redirect.php?goto=findpost&pid=44837731&ptid=3309871][/url]
缸湖傳聞,佢可能在外国做 IVF,所以咪打孖,重可以揀性別,其實想分多啲身家之嘛~

-- 傳聞未經証實 -- 不喜勿插~ [/quote]

大宅

我應該未算高齡,但係高齡與否,我地好難控制到,首先要搵岩對手,經濟/工作環境容許.. 一般讀完書,都有廿多歲,再情海”番”兩 “番”,好容易高齡 , 身邊有好多呢d例子..有得選擇..冇人來想高齡
其實,我地已經好幸運,有兒女在身傍..
唔好意思,今日感性左少少,身邊又有人同我講一撃即中,羨慕之餘又好似受到刺激咁,我”chi”左線啦

原帖由 HelenGE 於 10-8-6 11:03 發表

其實只要BB健康, 仔女都無所謂. 想問你地怕吾怕高0生BB, 怕BB 會吾健康. 另想請教若高0, 應去C+定政府生好呢.

首頁

尾頁

跳至