自由報料

跳至

首頁

尾頁

男爵府

2011至尊種植勳章

想問下如果施德樓三角鉛筆 Noris Club triplus HB (Art.Nr.118) 賣 HK$4 一支, 算平定貴定係適中???

請問有無媽咪有留意價錢??

大宅

monkichi,

好耐冇見.

散買$4一枝差不多.
買一盒12枝,$38.比較划算.

原帖由 monkichi 於 10-8-3 21:29 發表
想問下如果施德樓三角鉛筆 Noris Club triplus HB (Art.Nr.118) 賣 HK$4 一支, 算平定貴定係適中???

請問有無媽咪有留意價錢??

男爵府

2011至尊種植勳章

原帖由 pc9 於 10-8-3 21:35 發表
monkichi,

好耐冇見.

散買$4一枝差不多.
買一盒12枝,$38.比較划算.

pc9,
好耐無見喇!!
我喺商務/大眾見到唔係三角嗰種, 一盒12枝都大概$48一盒, 印象中三角鉛筆比唔係三角鉛筆再貴D.

喺邊度有一盒12枝,$38咁平呀?

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

我响教協買咗支Art.Nr.151, 好好寫, 夠色同好好揸, 不過要$8.x一支, 都幾貴!

珍珠宮

算平喇, 我買支無牌子都要$8/支.

Love and Kindness are never wasted.

男爵府

$4/枝算平啦 ! 我果樹散買$5.5/枝.
[img] http://tac.families.com/ezb/932337.png[img]
[img] http://tac.families.com/ezb/932338.png[img]
教養孩童, 使他走當行的道, 就是到老他也不偏離.

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

教協好似約$4-$5, 不過我就係book fair 晶晶道買咗一盒10$18, 唔知好唔好用.

其他媽咪d意見:
http://forum.baby-kingdom.com/thread-3178923-1-1.html

複式洋房

我噚日係留下間文具店買, 都要48元12支同三聯一樣價錢, 我相信係公價貨品但我見其他三角牌字如TAIWAN ORGIN 只係15元12支, 但我最後都係買STADLER

大宅

monkichi,
你囝囝應該升小學了,有沒有記錯?

$4支散賣價,可以接受.不過我通常買親都一盒.

我在書展買的.另外,大眾近暑假結束會有減價,打了折差不多.我有商務折扣卡,好像是九折.折了都幾抵.

$8一支的應該是包防滑膠的.是藍色的.好貴.書展賣$6支.
小女幼稚園開始就是用那款.
現在升班了,用筆用得好快.就改用便宜一點的.

原帖由 monkichi 於 10-8-3 22:04 發表

pc9,
好耐無見喇!!
我喺商務/大眾見到唔係三角嗰種, 一盒12枝都大概$48一盒, 印象中三角鉛筆比唔係三角鉛筆再貴D.

喺邊度有一盒12枝,$38咁平呀?

禁止發言

施德樓-118鉛筆

公爵府

畀面勳章 陪月勳章

呀~~~
我係屯門嗰間大眾買, 一支要$11.x. 三角型, 粗粗地...
原來可以平咁多....

而家買左2支, 因為太貴喇.
見到大家可以買到咁平, 我會再試下商務, 同第二間大眾架喇....

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

原帖由 patli07 於 10-9-5 11:30 發表
*** 作者被禁止或刪除 內容自動屏蔽 ***

下... 咁都block?
施德樓仲响BK賣緊廣告㗎喎

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

原帖由 kat0318 於 10-9-5 16:08 發表
呀~~~
我係屯門嗰間大眾買, 一支要$11.x. 三角型, 粗粗地...
原來可以平咁多....

而家買左2支, 因為太貴喇.
見到大家可以買到咁平, 我會再試下商務, 同第二間大眾架喇.... ...

你買嗰隻應該係Jumbo (特粗)
118係俾小學生用嘅~

如果係幼稚園生, 係買119 (Jumbo), 貴好多㗎!

我買咗2支 151, 好似都要$8/支

王國長老

仲有平價系列:

中間粉藍色最新出, 要$4/支

首頁

尾頁

跳至