跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

你地的囝囝囡囡有冇偏食呢?

我囡囡到依家都主力食糊仔+奶,粥仔/飯仔/肉唔食!通粉 / 粉面類 / 水果 / 菜 / 湯 / 餅 --- 有食但係份量非常少... 我問過醫生,佢又話無問題...

男爵府

我女女咩都食,衰d講句屎唔臭都食,連榴槤,青椒,洋蔥呢d重味的食物都食,每餐食成碗飯.
上次健康院d姑娘叫我盡量比飯佢食,你慢慢來,試下cut粒粒d菜瓜,比佢自己用叉吉,可能會帶比佢一d食意,因有得玩
原帖由 Angel_BB 於 10-8-17 10:15 發表

我囡囡到依家都主力食糊仔+奶,粥仔/飯仔/肉唔食!通粉 / 粉面類 / 水果 / 菜 / 湯 / 餅 --- 有食但係份量非常少... 我問過醫生,佢又話無問題... ...

大宅

我囡咩都食, 麵包餅乾等零食最鐘意.
但依然係細粒b, 得20磅唔夠, 唉!

男爵府

我女都係細b,又係得20磅且好short

原帖由 RalphYuki 於 10-8-17 13:37 發表
我囡咩都食, 麵包餅乾等零食最鐘意.
但依然係細粒b, 得20磅唔夠, 唉!

大宅

mailing, 唔知點解呢可, 係咪唔吸收呢?

原帖由 mailling 於 17/8/2010 13:46 發表
我女都係細b,又係得20磅且好short

男爵府

RalphYuki ---唔知同遺傳有無關,因我只有5尺
原帖由 RalphYuki 於 10-8-17 13:52 發表
mailing, 唔知點解呢可, 係咪唔吸收呢?

大宅

haha, 我又係bor...但有些mama都係細粒, 而bb就大舊...所以我成日諗係咪有d咩做得唔夠囉, 如食d咩等等.

原帖由 mailling 於 17/8/2010 13:54 發表
RalphYuki ---唔知同遺傳有無關,因我只有5尺

珍珠宮

我囡囡一歲到依家歲半都係23磅,無肥過無瘦過,但就不斷高,高度佢排到70%左右,醫生可能見佢肥C大隻,所以話佢食唔食固體都得囉!

男爵府

angel_bb,你女女幾多cm高?
原帖由 Angel_BB 於 10-8-17 14:16 發表
我囡囡一歲到依家歲半都係23磅,無肥過無瘦過,但就不斷高,高度佢排到70%左右,醫生可能見佢肥C大隻,所以話佢食唔食固體都得囉!

珍珠宮

原帖由 mailling 於 2010-8-17 14:27 發表
angel_bb,你女女幾多cm高?

我囡囡約76-77CM呀!你囡囡呢?

男爵府

我女女20磅左右,高76cm
原帖由 Angel_BB 於 10-8-18 22:04 發表

我囡囡約76-77CM呀!你囡囡呢?

珍珠宮

原帖由 mailling 於 2010-8-19 07:51 發表
我女女20磅左右,高76cm

嘩!高瘦型喎!我囡囡係肥厚型...

男爵府

原帖由 Angel_BB 於 10-8-17 14:16 發表

23磅應該唔會好肥!我囡22磅,成日比人話佢瘦~

大宅

陪月勳章

我囡都係76cm, 但超瘦, 只有17lbs, 因為唔肯食固體, 連粉麵都係兩啖, 超煩!!
點解你地bb唔食固體都咁重的?

別墅

原帖由 Angel_BB 於 10-8-17 10:15 發表

我囡囡到依家都主力食糊仔+奶,粥仔/飯仔/肉唔食!通粉 / 粉面類 / 水果 / 菜 / 湯 / 餅 --- 有食但係份量非常少... 我問過醫生,佢又話無問題... ...

唔洗擔心, 小朋友啲口味同情緒都一樣成日轉, 呢排唔鍾意食o既嘢, 過3-4個月又會變o左鍾意, 鍾意o既嘢又會突然唔再鍾意食. 總之健健康康就ok啦!
出口日本鞋仔專門店
適合6-24個月bb, 歡迎到以下Shopping-kingdom選購
http://www.shopping-kingdom.com/index.php?app=store&id=33265

首頁

尾頁

跳至