跳至

首頁
12345...8

尾頁

大宅

今日12w幾去左威院免費oscar,朝早去到排隊等登記,度高榜重。等叫名之後入檢查室,護士就照超声!個護士講到明今日唔會公報結果,照左大的15mins,之後就抽血走人!個結果兩星期到有,如果有事就会有电話,冇事就冇电話,好似好兒戲 !不過幫我照個護士好好人,仲話比我知我bb係中碼b,所以你吔唔洗擔心,我成日食埋d冇營養嘅野,又飲唔到奶,又成日食零食公仔麪。

大宅

我9月3日 11wk3d 去屯門醫院做oscar ,唔知到時嗰姑娘會唔會話比我知bb有幾多cm,因為上次8wk1d 1.7cm。

大宅

恭喜哂!我下星期都照啦...好緊張!

大宅

照完記住分享下!

複式洋房

我monday喺C+照,照完會即刻喺度同大家分享~~~
我都好緊張~~

大宅

我今日去咗聯合檢查,個醫生話我個週數啱,順便幫我做埋,bb依家5.5cm,頸皮1.2mm,應該都ok,不過星期二會去威記再照。

等待驗證會員

9/3 ???!!! me2 wor!!!

原帖由 zoeshan2007 於 10-8-20 19:20 發表
我9月3日 11wk3d 去屯門醫院做oscar ,唔知到時嗰姑娘會唔會話比我知bb有幾多cm,因為上次8wk1d 1.7cm。

大宅

畀面勳章

我聽我同事講 如果有事 會即日講你知 唔會拖架!佢之前又係響威記睇oscar今年三月左右啦,果時冇free Oscar,未驗之前都話要等個幾星期,點之佢驗到度數高,即日就知啦,仲即刻安排再下一個星期抽羊水絨毛。

複式洋房

我今日都睇咗好多有關照oscar ge問題, 有媽媽oscar高危, 但抽羊水之後係無事, 亦有媽媽oscar係安全, 但最後生咗唐B....我屋企人就同我講話我係高齡, 直接抽羊水會100%確定BB無事....咁我又問咗係屯門醫院做oscar ge朋友, 政府係唔會講返俾媽媽知oscar個result幾率係幾多, 只會你個數係高危先通知.....搞到我心大心細唔知點好....依家想話去C+做多次, 起碼知道個幾會率係幾多, 再決定係咪抽羊水....真係好煩腦....各位JM又會點安排呢?

大宅

原帖由 mizmizmiz 於 10-8-20 22:31 發表
我聽我同事講 如果有事 會即日講你知 唔會拖架!佢之前又係響威記睇oscar今年三月左右啦,果時冇free Oscar,未驗之前都話要等個幾星期,點之佢驗到度數高,即日就知啦,仲即刻安排再下一個星期抽羊水絨毛。 ...
哦!即日知?咁即係冇电話收到係好事!

大宅

原帖由 chestnutmui 於 10-8-20 22:50 發表
我今日都睇咗好多有關照oscar ge問題, 有媽媽oscar高危, 但抽羊水之後係無事, 亦有媽媽oscar係安全, 但最後生咗唐B....我屋企人就同我講話我係高齡, 直接抽羊水會100%確定BB無事....咁我又問咗係屯門醫院做oscar ge ...
我都 好迷惘!政府唔講個報告比我聽,我会好擔心!聽你咁講如果oscar安全,最後生唐士b咁點算!

大宅

畀面勳章

要做既野都做左, 如果真係CHECK左冇, 但生出黎係有, 都冇辨法架喇~~ BE POSITIVE 啦~~ 冇事既~

你E幾日冇電話黎就應該冇野架喇, 你估醫院唔緊張咩,
你有事又唔遲遲唔同你講都唔岩啦~~

咁你OSCAR完,有冇BOOK 埋結構呀?

原帖由 cocotea 於 10-8-21 00:48 發表
我都 好迷惘!政府唔講個報告比我聽,我会好擔心!聽你咁講如果oscar安全,最後生唐士b咁點算!

大宅

原帖由 zoeshan2007 於 10-8-20 19:20 發表

我都係11W4d,不過就係9月6去照,我唸住到時問埋佢知道
b仔定b女未~唔知會唔會講呢~好緊張呀~~><

別墅

我都照左 10w+6 bb 4.8CM

姑娘又係好好人好有耐心~ 
[

大宅

原帖由 panda1006 於 10-8-21 09:12 發表

我都係11W4d,不過就係9月6去照,我唸住到時問埋佢知道
b仔定b女未~唔知會唔會講呢~好緊張呀~~>

我都諗住到時問吓照唔照係仔定女,希望會講啦。

大宅

原帖由 mizmizmiz 於 10-8-21 08:50 發表
要做既野都做左, 如果真係CHECK左冇, 但生出黎係有, 都冇辨法架喇~~ BE POSITIVE 啦~~ 冇事既~

你E幾日冇電話黎就應該冇野架喇, 你估醫院唔緊張咩,
你有事又唔遲遲唔同你講都唔岩啦~~

咁你OSCAR完,有冇BOOK 埋 ...
你会喜邊到做結構?我未book!

大宅

原帖由 zoeshan2007 於 10-8-21 15:50 發表

我都諗住到時問吓照唔照係仔定女,希望會講啦。
我嗰個護士冇講 ,12w幾咁細照唔照到性別呢?

大宅

原帖由 claudialuk 於 10-8-20 21:47 發表
9/3 ???!!! me2 wor!!!

你9月3日係咪都係去屯門醫院做oscar,幾點呀?
我上午10:30

大宅

想問下點解你可以威院免費oscar,因為我打電話去係要收費!
原帖由 cocotea 於 10-8-20 19:16 發表
今日12w幾去左威院免費oscar,朝早去到排隊等登記,度高榜重。等叫名之後入檢查室,護士就照超声!個護士講到明今日唔會公報結果,照左大的15mins,之後就抽血走人!個結果兩星期到有,如果有事就会有电話,冇事就冇电話,好似好兒戲:que ...

大宅

原帖由 lingobb 於 10-8-22 15:47 發表
想問下點解你可以威院免費oscar,因為我打電話去係要收費!
直接拎醫生信去威院登記便可以!

首頁
12345...8

尾頁

跳至