母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

子爵府

一路睇,一路喊,bb可以平安黎到呢個世界,健健康康咁成長已經係做媽媽最大既心願!
http://www.jbtalks.cc/thread-732414-1-1.html

大宅

好慘, 睇到喊
我曾經都有一個好痛苦的回憶, 但我好努力咁撐起來, 終於撐到再懷孕, 到而家, 小b終於都平安咁黎到e個世界, 好感恩!!!
我以為自己可以慢慢放底之前件事, 但估唔到, 每當我望住小b既時候, 都會不其然咁諗起佢的哥哥, 每當聽到佢既喊聲, 見到佢笑同扭計既表情, 一方面開心, 一方面不禁心酸起來, 因為我從來沒有聽過佢哥哥的喊聲, 無見過佢哥哥既笑容... ...而且以後都唔會再有機會聽到/見到了... ....
所以能夠擁有一個bb, 原來真係唔容易架, 由懷孕到生產過程, 概漫長, 又有太多變數
成功能夠做到媽咪既我地, 一定要加油, 好好愛錫我地既小b, 陪住佢成長~~
幸福~~~從來都唔係必然架!!!

伯爵府

BB好可憐,一出世就要受苦。

伯爵府

春季勳章 好媽媽勳章

我係OFFICE喊出黎, 嚇死D同事啦.....

今晚又OT!!!!

子爵府

過去左既野就唔好再諗,珍惜眼前幸福.祝你bb可以健康快樂咁成長.

原帖由 奀奀豬 於 10-8-23 14:28 發表
好慘, 睇到喊
我曾經都有一個好痛苦的回憶, 但我好努力咁撐起來, 終於撐到再懷孕, 到而家, 小b終於都平安咁黎到e個世界, 好感恩!!!
我以為自己可以慢慢放底之前件事, 但估唔到, 每當我望住小b既時候, 都會 ...

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

原帖由 奀奀豬 於 10-8-23 14:28 發表
好慘, 睇到喊
我以為自己可以慢慢放底之前件事, 但估唔到, 每當我望住小b既時候, 都會 ...

咩事都好, 呢d 事好難可以放得底, 而家要放眼將來. 你要振作!

有時我會諗番起以往既傷心事, 一條生命得來不易, 只要bb 健康, 對我黎講其他野都唔重要了.

大宅

眼淚不自覺地係咁流出黎.... SAD.......

公爵府

醒目開學勳章

我一路睇一路喊,超心痛

大宅

諗返起以前既事, 難過一定有, 但始終己成過去, 想追都追唔返
所以我會更珍惜而家擁有既野
亦都知道做媽媽原來好偉大

大宅

好媽媽勳章

一路睇一路喊, 個 bb 真係好慘, 個媽咪同爸爸都好慘. 咁細個人仔受咗咁多苦, 希望佢一路好走. 也希望佢屋企人堅強, 支持落去.

更加令我醒覺真係要珍惜眼前人.

大宅

畀面勳章

無錯, 要珍惜眼前人~ 大家都不要太傷心, 因為小天使已再來到那家人, 而且長得很健康~

http://tw.myblog.yahoo.com/tzu-rou/archive?l=a

子爵府

太好啦,知道之後真係好開心 .希望悠悠可以健康成長!

原帖由 kit1014 於 10-8-24 14:36 發表
無錯, 要珍惜眼前人~ 大家都不要太傷心, 因為小天使已再來到那家人, 而且長得很健康~

http://tw.myblog.yahoo.com/tzu-rou/archive?l=a

大宅

水晶宮

眼淚不受控的流了5分鐘......

媃媃真的很像子媃,可以話係佢既再生!生命真神奇!
我的最愛: 老公, 仔仔, 同來緊既女女, 老豆

大宅

Me too.

原帖由 jenniecatcat 於 10-8-26 00:57 發表
眼淚不受控的流了5分鐘......

媃媃真的很像子媃,可以話係佢既再生!生命真神奇!

別墅

好媽媽勳章

我也真的哭了, 希望媃媃一路好走, 希望天父會好好愛惜這小妮子, 希望子媃身體健康!!!

大宅

我地做人媽咪既, 最大希望就係子女健健康康!
我有一對寶貝仔女

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊