自由講場

跳至

首頁
12345...13

尾頁

男爵府

畀面勳章

香港最低工資立法, 班菲傭又走出來爭取, 我地香港人係菲律賓就被草菅人命!!!!!!
菲律賓政府這樣漠視香港人的性命,佢地國民--菲傭,仲話要同香港人一樣demand最低工資, 真係佛都有火.... d菲傭唔好再走出來爭取呀!!!你地政府連我地國民性命都無保障過law!!!!!!

洋房

對!對!

子爵府

原帖由 CD_BB 於 10-8-24 14:37 發表
香港最低工資立法, 班菲傭又走出來爭取, 我地香港人係菲律賓就被草菅人命!!!!!!
菲律賓政府這樣漠視香港人的性命,佢地國民--菲傭,仲話要同香港人一樣demand最低工資, 真係佛都有火.... d菲傭唔好再走出來爭取呀!!!你 ...

yesyes, 我地既生命係你地既國家無保障
你地係我地既地方都唔會有咩保障囉
唔該收嗲!
唔想做既唔該返屋企
係度叫叫叫! 嘈住哂!
仲阻住條街!

公爵府

佢哋個國家咁冇能, 如果佢哋重要求呢樣果樣, 叫佢哋即刻返屋企, 等c呀!!!!

佢個國家, 如果冇左我哋請佢班女人做野, 一樣等住全國餓c啦~~

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

呢個時候, 唔好討論呢D 啦....

複式洋房

i can't agree more!

男爵府

開心吸收勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

咁唔like香港人工,未去singapore、taiwan囉,無人叫你地黎ga,黎到香港又想攪事?你地邊位呀?咁叻就返菲律賓啦﹗

男爵府

.

大宅

原帖由 CD_BB 於 10-8-24 14:37 發表
菲律賓政府這樣漠視香港人的性命,佢地國民--菲傭,仲話要同香港人一樣demand最低工資, 真係佛都有火.... d菲傭唔好再走出來爭取呀!!!你 ...

你好,一單還一單,
如果有其他香港人係第二處做壞事,人地搵你來出氣你又點睇? 大家唔好白痴地去盲從!!

大宅

原帖由 choleliu 於 10-8-24 15:08 發表
咁唔like香港人工,未去singapore、taiwan囉,無人叫你地黎ga,黎到香港又想攪事?你地邊位呀?咁叻就返菲律賓啦﹗

你好,我唔認為為自己及家人爭取有問題!
一單還一單,菲律賓人都係人.係香港亦個個人都可以出來爭取自己想要既野.

子爵府

同意,大家成年人理智啲。唔好响到煽動反菲傭。
原帖由 choison 於 10-8-31 19:38 發表

你好,一單還一單,
如果有其他香港人係第二處做壞事,人地搵你來出氣你又點睇? 大家唔好白痴地去盲從!!
]

子爵府

人地爭取咩關你鬼事啦咩,有本事全香港唔好請賓姐羅,你有權唔請同樣人地有權爭取自己既野.

大宅

原帖由 pollybell 於 10-8-31 20:18 發表
人地爭取咩關你鬼事啦咩,有本事全香港唔好請賓姐羅,你有權唔請同樣人地有權爭取自己既野.

如果你並非賓姐,請勿用呢的語氣,因為比人感覺你代表左賓姐來講野啊.是想幫倒忙嗎?

大宅

我覺得外傭爭取最低工資無問題wor! 一定要與香港人享有同等福利, 首先要cut左d醫療保, 生養死葬保, cut膳食, cut住宿, cut機票, 一定要同本港勞工一樣有試用期.
如合乎以上, 我好贊成他們享有最低工資的福利

子爵府

你估我係成蟲咩,做代表,真係比你笑死...............係賓姐就可以咁講,香港人就唔可以,你些咩偉論呀,勁過成蟲.....就算無呢單野都係咁話啦.
原帖由 choison 於 10-8-31 20:21 發表

如果你並非賓姐,請勿用呢的語氣,因為比人感覺你代表左賓姐來講野啊.是想幫倒忙嗎?

男爵府

兩樣野黎既,自已出黎爭取,有咩問題,比唔比,係另一回事

大宅

原帖由 pollybell 於 10-8-31 20:34 發表
你估我係成蟲咩,做代表,真係比你笑死...............係賓姐就可以咁講,香港人就唔可以,你些咩偉論呀,勁過成蟲.....就算無呢單野都係咁話啦.

世界就係有你呢種性格既人,才會有戰爭!!
祝好運.

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

又要比佢食,住,機票.....其實人工已經好過好多香港人
原帖由 arnoldmami 於 10-8-31 20:33 發表
我覺得外傭爭取最低工資無問題wor! 一定要與香港人享有同等福利, 首先要cut左d醫療保, 生養死葬保, cut膳食, cut住宿, cut機票, 一定要同本港勞工一樣有試用期.
如合乎以上, 我好贊成他們享有最低工資的福利 ...

侯爵府

好媽媽勳章

香港人養起半個菲律賓
但菲律賓殺了8個香港人
咩道理要保障你
[img align=right][/img]

侯爵府

2024年龍年勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

好老實...就算冇菲律賓人致事件, 我都唔質成佢地同香港人最低工資平起平坐, 如果係既, 佢地唔應該有膳食津貼同包機票啦, 根本佢地福利已經好過好多香港人, 好似妹仔大過主人婆。

首頁
12345...13

尾頁

跳至