嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

民房

有冇人在林觀禮道睇重金屬?

有冇人在林觀禮道睇重金屬?

複式洋房

Re: 有冇人在林觀禮道睇重金屬?

my daughter did the heavy metal testing while she is 18 months old cos she has constipation. :cry: doctor lam want to know if any toxic metal were affected.
Wingwing's Album :lalala: :lalala: :-) :-)

男爵府

evawinhk,

我囝囡做左測試, 但沒有重金屬.

別墅

我想問下點做架, 同幾錢呀.

珍珠宮

臭豬豬 寫道:
我想問下點做架, 同幾錢呀.
我都想知呀, 同埋咩情況下先要做呢?

民房

check 小便 (準d) or 頭髮. 費用大約$1000(小便)

民房

佢有冇比隻橙味魚油你地呀?

男爵府

evawinhk,

我凈係比佢剪頭髮驗咋, 小便無驗.

佢有比橙味魚油, 我亦相信是好啲, 上網可以睇到更多資料, 曾經千禧bb亦有提及過這種魚油. 我現在是自己叫親朋戚友幫我係美國買.

複式洋房

我從BB出世開始已經看林醫生,他一開始就向我們灌輸重金屬的概念,但我們就一直持有保留的態度。直到近日我們又再帶BB去看林醫生,他仍然堅持他的重金屬概念,但我們仍沒有動搖帶阿仔去檢驗,不過我們都覺得如果真是有過量的重金屬積聚在BB體內,是會有一定的影響。

大宅

我個女一出世就睇林醫生, 因夜晚訓成日喊, 所以剪左d頭髮出驗, 話佢有重金屬, 一直食維他命 & 魚油丸 (我個女食魚油丸 係丸狀), 到最近再驗d重金屬正常, 但我到keep 住食魚油丸 (因魚油丸係對bb腦部發展有幫助).

大宅

想問下呢, 咩重金屬呀? 我未聽過呀, 會點樣架?

民房

即BB体內的重金屬含量超標, 會影BB的唔同方面發展, 例如,肌肉,腦部等等. 示符邊隻金屬多就有不同的影響.

民房

Any improvement after his treatment?
Will there be any heavy metal for a 5-month baby?

大宅

我個女驗出黎重金屬不是水銀, 因水銀過多會影響腦部, 佢有2種金屬過多不過我唔記邊兩種, 醫生話可以食維他命解左佢, 如果唔理佢大d會唔定性學影響學習, 食野唔吸收, 所以有d小朋友會較瘦 or 不夠高.

大宅

咁呢d重金屬係邊度黎架? 係咪一定要check先知有無? 同埋睇醫生先預防到架?
evawinhk 寫道:
即BB体內的重金屬含量超標, 會影BB的唔同方面發展, 例如,肌肉,腦部等等. 示符邊隻金屬多就有不同的影響.

大宅

我個女個d係由母體帶比佢, 因醫生問我多大肚時多唔食魚 & 食麥, 其實我本身由細至大都好鐘意食魚 & 係大肚時係由3個月至生果時食左幾多燕巢, 不過其實可能我身體內都有重金屬不過對我無麥影響, 但BB可能只不過係好少好會有影響, 無需要預防.

首頁

尾頁

跳至