想生BB

跳至

首頁

尾頁

子爵府

好想問吓呢度有無媽咪好似我咁,已經有一個小朋友, 但好想好想生多個,但努力多時都未有,之後做IVF生多個呢? 可以分享吓嗎?

大宅

我已經有個仔, 想生多過但試咗成年都未有, 打算下個月做IVF, 到時再上嚟分享過程啦....

原帖由 kiu-mummy 於 9-9-2010 23:07 發表
好想問吓呢度有無媽咪好似我咁,已經有一個小朋友, 但好想好想生多個,但努力多時都未有,之後做IVF生多個呢? 可以分享吓嗎?

複式洋房

I did my IVF 3 years ago and luckily had a baby girl. I am working on an IVF again now to try to get a second baby.

子爵府

Hi robber

我喺個仔歲半時已努力第二個,但而家個仔已六歲了,仲未生得出,所以先唸住行呢一步。我噙曰睇完醫生,好可能下個月會做ivf.

侯爵府

我已經有一個BB一歲,不過我吾係做IVF,我做IUI想生多個。

子爵府

回覆 5# hellomag 的文章

我兩年前已做過兩次iui不成功,如果得的話,我就唔駛博ivf啦

洋房

我係第三次IVF成功左有個囝囝。囝囝2歳時,想追多個,諗住試最後一次,吾成功都算数。点知Bingo左,但好不幸係好罕見的宮外孕。好好吾甘心,結果再做多2次,一次得個吉,一次令至2次早期流産。

呢個月再来過,聴日就係ER了,唉,都無乜寄望…

子爵府

回覆 7# shanhu 的文章

你都好有決心播,但咩叫做er呀?

洋房

ER=Egg retrival=抽蛋
原帖由 kiu-mummy 於 10-9-10 15:33 發表
你都好有決心播,但咩叫做er呀?

侯爵府

原帖由 kiu-mummy 於 10-9-10 14:33 發表
我兩年前已做過兩次iui不成功,如果得的話,我就唔駛博ivf啦

咦,點解要等2年先做IVF嘅,係醫生要咁耐 定你想抖吓先做,我想知多D, thanks!

子爵府

回覆 10# hellomag 的文章

點解等兩年?其實做完兩次iui後,心唸自己又未高齡,不如自己再努力吓先啦,但而家已超過自己set的期限,所以不能再拖了,要的話,今年要試吓ivf.

大宅

其實我都未到高齡, 不過唔想再嘥時間, 又唔想生第二個時同個仔年齡相差太遠, 排不育醫生已經等咗半年, 7月第一次見醫生想8月開始, 點知醫生8月放假, 跟住9月醫生又放幾日假要開會, 時間夾唔到, 而家要等10月M第一日打電話約時間, 希望到時可以順利開始啦.....

大宅

你睇邊個醫生呀? 如無意外我都係下個月做IVF, 希望大家都可以成功!!

原帖由 kiu-mummy 於 10-9-2010 11:07 發表
Hi robber

我喺個仔歲半時已努力第二個,但而家個仔已六歲了,仲未生得出,所以先唸住行呢一步。我噙曰睇完醫生,好可能下個月會做ivf.

複式洋房

I should be doing the ER on the week of Aug 20th. Hope we can 成功!

子爵府

回覆 13# robbor 的文章

Hi robber,

我睇董醫生,之前生個仔都係睇佢。我應該會在10月頭決定做ivf,但醫生話可以試多次iui先.

子爵府

回覆 14# yoyocutie 的文章

你在8月20做咗ivf,咁咪應該已經知道結果攞?

首頁

尾頁

跳至