自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

很嬲!
朋友送我2張月餅卷,
原來9月11日已經到期,
9月12日拿拿林去sogo換,
店員硬是說不可以(明明有大把貨)

今天打去總公司問,
必須要補價(即是要用正價),
兼且只可在青山道總公司辨手續,

最勞氣是職員態度彊化,
只強調這是惟一方案,
不會在其他零售點辨手續,

雖然餅卷背面寫好日期,
真是告他不入,

但是今時今日如此服務,
甚是討厭!

水晶宮

好媽媽勳章 大廚勳章

補正價應該好金喎,d月餅原價通常標好貴
---生命無價,請支持領養---

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

要補幾多呀 ?

瑪瑙宮

大廚勳章

原帖由 yaulinda 於 10-9-13 09:35 發表
很嬲!
朋友送我2張月餅卷,
原來9月11日已經到期,
9月12日拿拿林去sogo換,
店員硬是說不可以(明明有大把貨)

今天打去總公司問,
必須要補價(即是要用正價),
兼且只可在青山道總公司辨手續,

最勞氣是職員態度彊化,
只 ...

當然職員態度係差啦...
但呢d真係比就人情唔比就道理 , 貨大量係一回事 , 間間公司都有制度.... 打工個d ...都只係打份工 , 總公司話要總行補辦.....你只能選擇去 or 唔去.... 唔好開口就話"告佢唔入" .... 因為真係有日期白紙黑字 .... 樓主自己都有不著.... 多數你走去 counter 問... 佢都話 no way , 叫你自己打去hotline 處理....

公爵府

畀面勳章

22號先中秋, 咁早要人攞??

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

算la,喱啲人咪吾識變通lor.

珍珠宮

好媽媽勳章

過期就係過期架啦? 唔係點解咁都有得嬲~

唔通拎住張假支票去銀行, 明明有大把錢, 咁就要派喇喎???

人地打份工, 按本子辦事, 我唔明有咩唔妥~ 唉

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

朋友送我一張卷, 佢都話買得好勞氣, d 態度又差, 下年唔買, 而且有咩理由咁早就無得換, 好在朋友10號打俾我, 提我好快d去換

瑪瑙宮

大廚勳章

原帖由 bplus 於 10-9-13 10:24 發表
朋友送我一張卷, 佢都話買得好勞氣, d 態度又差, 下年唔買, 而且有咩理由咁早就無得換, 好在朋友10號打俾我, 提我好快d去換

咁你個 friend 就仲傻.... 比錢買仲係好勞氣 , 我一定唔會落搭......

朋友10號都提左你..... 11號 last ...... 你都搏? 唔打定去問?

禁止訪問

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

試下打去消委會投訴!

子爵府

hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

咁過左期冇得換都好正常既。
諗起我間公司,有時會有聖誕COUPON,明明寫好2月28日前要用,有個女人6月先黎用,唔比用喇當然,仲鬼死咁大聲鬧晒我地祖宗18代,又要投訴上HEAD OFFICE,又話自己唔係長期STAY 0係HK,對佢唔FAIR,派COUPON比佢時又唔同佢講明幾時到期,又嫌COUPON上面0的字細,佢睇唔到.............
我而家最怕0個0的過期COUPON返黎拗既人,唉...
不過我諗樓主既態度唔係咁既,但希望你體諒下,員工都係按規矩辦事

水晶宮

好媽媽勳章 大廚勳章

我想話之前我返過工展會,同惠華呢間公司D 推廣姐姐
傾過下計~唔洗去投訴啦
因為呢間係一間好細好細的公司~
除左中秋賣榴蓮月餅,平時D姐姐係無工開ge~
一年係靠賣月餅 =.= ''

雖然佢重有其他野賣,但生意好差 LAW
---生命無價,請支持領養---

瑪瑙宮

大廚勳章

原帖由 tsung 於 10-9-13 10:31 發表
試下打去消委會投訴!

0下........... 又投訴????

真係hk 文化.... 自己錯過時間 , 白紙黑字 有晒日期 , 都要攪投訴????

男爵府

補$要補幾多,
還未知道,

多數不會上去辦手續了,
因為我屋企人不特別喜歡榴槤,
雖然沒有抗拒,
但一定不是主動去買那種,
只是朋友送到,,,,
如果又要補$,
又要去青山道,
有點麻煩,

我唔開心的是對方態度而已,
我第一時間已經乖乖報上月餅卷編號,
並沒有堅持過什麼,
但是我想表達希望他們下年可以改善,

其實如果佢答話會同公司反映,
我已經覺得ok,
但對方一聲公司政策如此,
便不睬我了,

(我話是否能在零售點做補差價呢)
(我話奇華, 鴻福堂的卷過期, 都是在零售點做補差價,這會方便好多)
對方開始全程不發一言了,
也沒有說再見,
讓我如同對空氣說話,
所以我才好嬲.

至於告?
沒有跟卷上日期的是我,
怎會告得入?
也不會花這些時間,

只是, 顧客是服務對象嘛,
我也從事服務業,
也接觸過不可理諭的情況,
我只是想反映,不是想對方給我特權,
要是他珍惜客人的意見,
其實是很保貴的,
很多時要懂得站在顧客立場,
生意才會做得好的!

禁止訪問

好媽媽勳章 大廚勳章

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

原帖由 sumlam 於 10-9-13 10:23 發表
過期就係過期架啦? 唔係點解咁都有得嬲~
人地打份工, 按本子辦事, 我唔明有咩唔妥~ 唉 ...

can't agree more!

水晶宮

舊年訂左兩盒
比錢時公司d人同我講到時打個電話上去
去邊度羅可以叫sales留貨

結果中秋前我打電話上去
職員同我講冇sales電話
比左個sogo超市電話我
叫我自己溫sales
溫到啦
個亞姐同我講冇得電話留貨
叫我親身去羅
去到有就有冇就冇

我都冇野好講
今年冇再買
少奶奶的身份,丫頭的命...

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

你講咩呀? 我有咩要博? 盒月餅一個都無少放係雪櫃留返中秋食, 我個friend 一d都唔傻, 係好有心, 唔怕煩買哩分贈好友...

原帖由 seaheart88 於 10-9-13 10:26 發表

咁你個 friend 就仲傻.... 比錢買仲係好勞氣 , 我一定唔會落搭......

朋友10號都提左你..... 11號 last ...... 你都搏? 唔打定去問?

瑪瑙宮

大廚勳章

原帖由 bplus 於 10-9-13 11:57 發表
你講咩呀? 我有咩要博? 盒月餅一個都無少放係雪櫃留返中秋食, 我個friend 一d都唔傻, 係好有心, 唔怕煩買哩分贈好友...

我吾係話你個"真係傻" ...而係話, 個購買時既服務已甘差 , 吾志在生意甘 feel ... 都甘願比錢 ....

首頁

尾頁

跳至