懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

我阿B 而家四個月大, 平時放0MOTHER 屋企湊,
我每日收工都去MOTHER 度過夜, 因為想同阿B 一齊,
到每個星期五晚, 先抱阿B 返自己屋企,
到星期日晚再抱返MOTHER , 準備第二日返工,

而家變左好小返自己屋企, 我想阿B 約六個月大,
就每晚放工後抱返自己屋企湊, 第二朝返工前再抱去MOTHER ,
但咁變左46 夜晚無較好瞓,

0地有無類似情況?
想問朝早0個餐奶, 係食左先過去MOTHER , 定餵埋先出門口?
如果餵埋, 就要成個鐘先出得門口(因為BB 會嘔奶)
請分享0下你地0既經驗.

男爵府

我BB係4個月開始就比我媽湊, 我星期1-5晚晚都湊番屋企, 日頭我媽會來湊佢走. 因為我媽住得唔係太遠. 所以佢會番屋企先餵佢食早奶. 不過而家BB已9個月開始頂唔到肚餓. 所以我地改左係我開支奶連埋BB交比我媽, 佢就係車(馬鐵)餵佢. 我BB已9個月所以唔會嘔奶了. BB到6個月到就開始唔嘔奶架喇.

男爵府

畀面勳章

由我放完產假開始我老公就朝朝帶個BB去婆婆到(荃灣),而我就每晚收工返去食完飯就接佢返屋企(葵涌)~!
通常朝早BB醒左o既都會比奶佢食先,同埋去婆婆度都係要搭車, so far 佢而家就黎2歲都係咁wor~! 其實BB大左就ok 架喇~!佢會戒夜奶架麻,唔會半夜嘈得好犀利o既~!

男爵府

咁樣走黎走去咪好辛苦.....

男爵府

畀面勳章

初初都會覺得辛苦,但時間耐左都ok,已經習慣晒,所以無咩野!

男爵府

原帖由 karenivy 於 10-9-14 13:53 發表
咁樣走黎走去咪好辛苦.....

辛苦係會,不過可以日日見到BB你就唔覺架啦!小朋友每日都不段成長,所以盡可能湊到就夜晚湊返屋企親子樂會好好多。

首頁

尾頁

跳至