跳至

首頁

尾頁

男爵府

有時見佢喊得多, or 出完街出得多汗我都俾些少水(一安樓下)佢飲,你地有冇俾, 會俾多﹖

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

我個B 係全人奶, 唔駛俾水佢飲, 頭半年亦都唔俾得水佢飲.

如果bb 係飲奶粉, d 人話間中可以俾少少水佢飲.

太細既bb 唔好俾咁多水佢飲, 對個腎既負擔會好大. 奶入面已經有水份麻.

大宅

我係人奶+奶粉, 我都無比水bb飲!!

31week <1.37Kg>     34week <正常>
36week < 2.174kg偏細> 37week<正常>
37week4days <2.8Kg合格>

男爵府

原帖由 bosch 於 10-9-15 08:16 發表
我個B 係全人奶, 唔駛俾水佢飲, 頭半年亦都唔俾得水佢飲.

如果bb 係飲奶粉, d 人話間中可以俾少少水佢飲.

太細既bb 唔好俾咁多水佢飲, 對個腎既負擔會好大. 奶入面已經有水份麻. ...

我媽同奶奶仲要成日塞水比佢飲

大宅

你睇下呢個post先!

http://hk.parenting.yahoo.com/detail.html?bid=VK2DV7SIY67IXL7OJPP6LS2OI4_127685331289963858

原帖由 kammm_0520 於 10-9-15 16:41 發表

我媽同奶奶仲要成日塞水比佢飲

31week <1.37Kg>     34week <正常>
36week < 2.174kg偏細> 37week<正常>
37week4days <2.8Kg合格>

大宅

如果餵人奶就真係唔使俾水阿b飲,如果全奶粉就可以係餐與餐之間俾d水佢飲~健康院d姑娘係咁講~

翡翠宮

畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

其實奶粉都有水份,可以的話都唔好比bb飲太多水…對佢個腎負荷好大!
任何地方同樣的你,
有人把你抬得很高,
有人把你眨得很低,
有價值的東西,
只有在懂價值的人面前才有價值!
不要管別人怎麼看,
關鍵是自己怎樣看自己~

大宅

but我99成日都話叫我比呀b飲d 水係浪下個口... 我係餵人奶架..都要架咩?

別墅

我99都係咁呀,佢見到我個女打c egg,佢就會叫我俾水佢飲架啦,但我話唔使架,佢打打下就會停架啦,但佢係都話要俾水佢飲,咁我唔鬼睬佢,佢就同我老公講,我老公都話唔使,跟住阿女打完......哈哈哈

大宅

我係奶粉..我99話每次飲完奶都要俾水佢飲..洗洗口..等佢舒服D...我又覺得幾有道理..不過次次

男爵府

我6299都係呀, 成日話bb口乾好慘, 我話唔駛俾水架, 但因為佢地個代係可以俾水, 所以咁講囉

男爵府

即是話我地果代個個都有飲水大, 我諗問題係几多姐。

大宅

醫生話3幾滴就夠

首頁

尾頁

跳至