論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

子爵府

醒目開學勳章

2010年09月15日
紅磡海逸豪園一單位揭發懷疑虐兒案,一對年輕夫婦在家中安裝閉路電視,留意 4個月大兒子在家中的情況,昨下午,他們透過網絡視像監察系統,發現菲傭抱着兒子不停搖晃,嚇得立即報警。

警員前往上址單位拘捕涉嫌虐兒的菲傭,並將男嬰送院檢驗。

昨天傍晚 6時許,一名姓林( 30歲)女子往警署報案,指懷疑家中 4個月大的兒子,被人虐待。警員稍後在紅磡海逸豪園一單位拘捕一名 38歲的菲律賓籍女傭,並將案件列作虐兒處理。事後,男嬰由父親及外婆抱着前往醫院
接受檢驗。初步發現無表面傷痕。

閉路電視監察揭發
據悉,男嬰的父母為了留意兒子在家中的情況,在住所安裝了閉路電視,並透過網絡視像系統監察。現場消息稱,昨天下午,男嬰的父母在網上見到有人在家中抱着兒子不停搖晃,感覺有蹺蹊,經商議後報警。

男爵府

畀面勳章

不停搖晃--> 當bb 係公仔ar?!!!痴痴地!
希望男嬰無事la~~

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

有小朋友, 真係要裝 cam 睇密d......
唉! 睇唔到既唔知有幾多..
呢d case, 雖然表面無傷痕, 但也可以好嚴重.
d 官要罰重d 先有阻嚇作用. 希望 BB 無事.

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

好彩有裝cam.希望個bb無事呀.

大宅

男爵府

真係要判佢地坐監, 仲要係重判, 先起到阻嚇作用. 唔係佢地根本唔會驚. 我地嘅下一代又無辜受害.

大宅

以前..有街坊..個b仔..比人湊,
點知佢有個10多歲低能兒子,成日猛搖b仔頭,b仔腦震盪,都唔知醫得返未? 估b仔媽真疏忽,無留意湊仔媽有咩野人一齊住.

大宅

有人湊仔..湊到蚊曬..又無經驗...無方法..去湊小朋友..初生b無事都係咸架..甘都忍受唔到..呢個印ee再落去害死bb一生...諗下自己是不合照顧小朋友都好呀

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

其實有咩網絡視像系統監察係平靚正嘅呢?

珍珠宮

牛年勳章 開心吸收勳章 DHA勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 畀面勳章

別墅

YES ! AGREE:
呢d case, 雖然表面無傷痕, 但也可以好嚴重.
d 官要罰重d 先有阻嚇作用. 希望 BB 無事.

首頁

尾頁

跳至